Η Κίνα θα άρει τις επιδοτήσεις για νέα φωτοβολταϊκά και χερσαία έργα αιολικής ενέργειας

Η Κίνα θα τερματίσει τις επιδοτήσεις για νέους συγκεντρωτικούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς, θα διανείμει φωτοβολταϊκά έργα και έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης το 2021 και θα επιτύχει ισοτιμία δικτύου, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομικό σχεδιαστή της χώρας την Παρασκευή.

Από τις 1 Αυγούστου, οι πολιτικές στοχεύουν στην προώθηση της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων και της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης νέων ενεργειακών βιομηχανιών, όπως τα φωτοβολταϊκά και η αιολική ενέργεια, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων σε μια ηλεκτρονική εγκύκλιο.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να ταιριάζει με τις τοπικές γεννήτριες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στην τιμή ή να ορίζει την τιμή του δικτύου μέσω της αγοράς στην αγορά το 2021, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Από το 2021, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα πρόσφατα εγκεκριμένα έργα υπεράκτιας αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα αποφασιστούν από τις αρχές τιμολόγησης των περιφερειών σε επίπεδο επαρχίας όπου βρίσκονται.

Η εγκύκλιος ενθαρρύνει επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις να αναπτύξουν πολιτικές για τη στήριξη της αειφόρου και υγιούς ανάπτυξης των βιομηχανιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *