Η Κίνα στοχεύει να επιταχύνει την επέκταση στη βιομηχανία blockchain

Η Κίνα προσπαθεί να ενισχύσει περαιτέρω την τεχνολογική εφαρμογή και τη βιομηχανική ανάπτυξη του blockchain την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με μια κατευθυντήρια γραμμή που εκδόθηκε από τις αρχές βιομηχανικής ανάπτυξης και υποθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Μέχρι το 2025, η χώρα στοχεύει να μεταφέρει τη συνολική ισχύ της βιομηχανίας blockchain στο πιο προηγμένο επίπεδο στον κόσμο, δήλωσε έγγραφο που κυκλοφόρησε από κοινού από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής και το Γραφείο της Επιτροπής Κεντρικών Υποθέσεων στον Κυβερνοχώρο.

Η βιομηχανία blockchain της χώρας και το βιομηχανικό πρότυπο σύστημα θα αρχίσουν να διαμορφώνονται έως το 2025, με την τεχνολογία blockchain να εφαρμόζεται σε πολλούς οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς, σημειώνει το έγγραφο.

Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, η Κίνα θα υποστηρίξει την ίδρυση τριών έως πέντε βασικών επιχειρήσεων με διεθνή ανταγωνιστικότητα, καθώς και μια σειρά επιχειρήσεων με γνώμονα την καινοτομία και τρεις έως πέντε βιομηχανικές συστάδες blockchain.

Μέχρι το 2030, η βιομηχανία blockchain θα δει περαιτέρω επέκταση τόσο σε ολοκληρωμένη ισχύ όσο και σε βιομηχανική κλίμακα και θα εμβαθύνει την ολοκλήρωση με τεχνολογίες πληροφοριών επόμενης γενιάς, όπως μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, πρόσθεσε το έγγραφο.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 75.000 επιχειρήσεις που σχετίζονται με το blockchain στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρία παροχής πληροφοριών Tianyancha.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *