Η Κίνα καλεί για οικοδόμηση στενότερης συνεργασίας με τη Σαγκάη με κοινό μέλλον

Ο Κρατικός Σύμβουλος της Κίνας και ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi έστειλαν ένα μήνυμα μέσω βίντεο την Τρίτη στη δεξίωση της Ημέρας Συνεργασίας της Σαγκάης την 20ή επέτειο από την ίδρυση του οργανισμού, ζητώντας από κοινού προσπάθειες για επιτάχυνση της οικοδόμησης μιας στενότερης συνεργασίας με κοινό μέλλον.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) έχει ανοίξει μια πορεία συνεργασίας και ανάπτυξης που ταιριάζει στις περιφερειακές συνθήκες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μερών, δήλωσε ο Wang.

Έκανε μια τετράπλευρη πρόταση για τη μελλοντική ανάπτυξη του SCO, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού ενός νέου παραδείγματος μιας κοινότητας με κοινό μέλλον, απελευθέρωση νέων μοχλών ανάπτυξης για win-win συνεργασία, προώθηση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των πολιτισμών και ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

“Πρέπει να κληρονομήσουμε και να προωθήσουμε το πνεύμα της Σαγκάης και να ενισχύσουμε την ανταλλαγή εμπειριών στην κρατική διακυβέρνηση”, είπε.

Ο Wang ζήτησε ο Οργανισμός να παραμείνει ενωμένος στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19 και να καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για να καταργήσει τις «τρεις κακές δυνάμεις» της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού και του αυτονομισμού.

“Πρέπει να επιταχύνουμε την ευθυγράμμιση της Πρωτοβουλίας Belt and Road με τις αναπτυξιακές στρατηγικές των χωρών SCO και τις πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας και να αναπτύξουμε περισσότερη συνεργασία σε τομείς υψηλής τεχνολογίας όπως η ψηφιακή οικονομία και η τεχνητή νοημοσύνη”, είπε.

Όσον αφορά στις πολιτιστικές ανταλλαγές, ο Wang είπε ότι ελπίζει ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν περισσότερες ανταλλαγές και συνεργασία σε τομείς όπως η νεολαία, οι γυναίκες, οι ομάδες προβληματισμού και τα μέσα ενημέρωσης, με τους μη κυβερνητικούς φιλικούς θεσμούς να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο.

Κάλεσε επίσης τον SCO να υπερασπιστεί τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να προωθήσει την πραγματική πολυμέρεια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *