Η Καμπότζη λαμβάνει άλλη μια παρτίδα εμβολίου Sinovac COVID-19 της Κίνας

Μια νέα παρτίδα εμβολίου COVID-19 που αγοράστηκε από την Καμπότζη από τη φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας Sinovac Biotech έφτασε στη Phnom Penh, πρωτεύουσα της χώρας τη Δευτέρα, ανέφερε η κρατική Εθνική Τηλεόραση της Καμπότζης (TVK).

Στη ζωντανή μετάδοση σχετικά με την άφιξη του εμβολίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Phnom Penh, η TVK δήλωσε ότι η απόκτηση του εμβολίου Sinovac από την Καμπότζη ήταν απόδειξη των στενών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ της Καμπότζης και της Κίνας.

“Τα εμβόλια είναι μια βασική στρατηγική λύση που μπορεί να σώσει τη ζωή των ανθρώπων και να εξασφαλίσει τη συνολική ανάκαμψη των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων”, ανέφερε.

Η κινεζική πρεσβεία στην Καμπότζη επιβεβαίωσε τη νέα άφιξη του εμβολίου σε μια δημοσίευση στο Facebook, λέγοντας ότι ο κοινός αγώνας COVID-19 Κίνας-Καμπότζης έθεσε ένα μοντέλο διεθνούς συνεργασίας.

Η πρεσβεία δήλωσε ότι η νέα άφιξη αντικατοπτρίζει πραγματικά τη δέσμευση της Κίνας να κάνει τα εμβόλια COVID-19 παγκόσμιο κοινό και εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι τα κινεζικά εμβόλια θα βοηθήσουν σύντομα την Καμπότζη να επιτύχει την ασυλία αγέλης.

Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει προγραμματίσει να εμβολιάσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια από τα 16 εκατομμύρια του πληθυσμού του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το βασίλειο ξεκίνησε μια προσπάθεια εμβολιασμού στις 10 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας από την επαρχία Phnom Penh και Kandal πριν από την επέκτασή της στις επαρχίες Preah Sihanouk, Koh Kong, Kampong Speu, Svay Rieng και Takeoτην περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 6,83 εκατομμύρια εμβόλια είχαν χορηγηθεί στη χώρα από τις 27 Ιουνίου, με 3,95 εκατομμύρια ανθρώπους να λαμβάνουν την πρώτη δόση τους και 2,88 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό δύο δόσεων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Or Vandine.

Οι μολύνσεις COVID-19 της Καμπότζης συνέχισαν να αυξάνονται τη Δευτέρα καθώς η χώρα επιβεβαίωσε 883 νέες περιπτώσεις, αυξάνοντας το εθνικό φορτίο σε 48.532, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση.

Το βασίλειο ανέφερε επίσης 16 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 556 μέχρι στιγμής, προσθέτοντας ότι 607 ασθενείς ανέκαμψαν, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ανακτήσεων σε 42.764.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *