Η Εβδομάδα “Silk Road” ανοίγει στην ανατολική Κίνα

Η Εβδομάδα “Silk Road 2021” ξεκίνησε την Παρασκευή στο Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της αρχαίας εμπορικής οδού.

Εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες θα διεξαχθούν μεταξύ της περασμένης Παρασκευής και σήμερα, με θέμα – “Ο μεταξωτός δρόμος: Πολιτιστική ποικιλομορφία και αειφόρος ανάπτυξη.”

Μια έκθεση παρουσιάστηκε στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης για την παρουσίαση των σημαντικών εκδηλώσεων του περασμένου έτους στο Silk Road, συμπεριλαμβανομένων αρχαιολογικών ανακαλύψεων, εκθέσεων, ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ένα διαδικτυακό μουσείο με θέμα το Silk Road παρουσιάστηκε επίσης την Παρασκευή με χιλιάδες πολιτιστικά κειμήλια που συλλέχθηκαν από οργανισμούς από 18 χώρες κατά μήκος του αρχαίου δρόμου.

Προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία της σχετικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η Διεθνής Ένωση για τη Μελέτη των Μεταξωτών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων και η Επιτροπή Μουσείων της Ένωσης Μουσείων της Κίνας κατά μήκος του Silk Road αποφάσισαν το 2019 να διοργανώσουν μια Εβδομάδα Silk Road περίπου στις 22 Ιουνίου κάθε έτους.

Η απόφαση ελήφθη για την επέτειο του διαδρόμου Chang’an-Tian-shan Silk Road που έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στις 22 Ιουνίου 2019.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *