Έκθεση για ξένους επενδυτές στην αγγλική εκδίδει η Hainan

Η Υπηρεσία Οικονομικής Πληροφορίας της Κίνας (CEIS) δημοσίευσε μια Έκθεση με τίτλο “2021 Hainan για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον” στα αγγλικά που διανεμήθηκε σε ένα σεμινάριο για την προώθηση της οικοδόμησης παγκόσμιου επιπέδου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας του λιμένα ελεύθερου εμπορίου της Hainan (FTP) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Haikou, πρωτεύουσα του Επαρχία Hainan της νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με τον Gan Feng, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών για το Silin Road του Xinhua, η έκθεση αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υπηρεσιών πληροφόρησης της CEIS, η οποία βασίζεται στην εξυπηρέτηση της Belt and Road Initiative (BRI), και παρουσιάζει την τελευταία επιχείρηση κατασκευή περιβάλλοντος του νησιού Hainan, και προσφέρει στους ξένους επενδυτές κάποιες καλές γνώσεις και πρακτικές συμβουλές για την είσοδο ή την επέκταση των επιχειρήσεων στην επαρχία.

Σημείωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει ενημερωμένα δεδομένα από επίσημες πηγές και περισσότερες από δέκα διαστάσεις και 50 περίεργους δείκτες που καλύπτουν την οικονομική ανάπτυξη, το εμπόριο και τις επενδύσεις, τους φυσικούς πόρους, τη βιομηχανική δομή, τις υποδομές, το επενδυτικό κόστος, τις επενδυτικές πολιτικές, την κατασκευή πάρκων, την κατασκευή ζωνών και δρόμων κ.λπ., προσφέροντας ένα πανόραμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Hainan με μεγάλο αριθμό διαγραμμάτων και πινάκων.

Συγκριτικά, η έκθεση διαπιστώνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών (2014-2020), η Hainan γνώρισε το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο σε πέντε χρόνια και το 2020, παρά την πανδημία COVID-19. Η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της Hainan σημείωσε αύξηση 3,5%, 1,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο και υψηλότερη από τις γειτονικές επαρχίες Guangdong και Fujian, γεγονός που δείχνει την ανθεκτικότητα και τη σφριγηλότητα της οικονομίας της Hainan, δήλωσε ο Gan.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι η σύνδεση της Hainan με τον κόσμο και η προβολή των διαφοροποιημένων πλεονεκτημάτων της για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων υψηλής ποιότητας, επεσήμανε ο Gan, προσθέτοντας ότι αποδεικνύει πλήρως τις τελευταίες επενδύσεις εξωτερικού και το εξωτερικό εμπόριο της Hainan, ευνοϊκές πολιτικές για ξένες επενδύσεις και βασικό τομείς που ενθαρρύνουν τις ξένες επενδύσεις για να βοηθήσουν τους ξένους επενδυτές να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες στην επαρχία.

Για παράδειγμα, είπε, η έκθεση δείχνει σαφώς τις δέκα κύριες βιομηχανίες του νησιού Hainan που επενδύθηκαν από ξένες επενδύσεις το 2020 και την πραγματική χρήση ξένου κεφαλαίου σε κάθε βιομηχανία με τη μορφή πίνακα, και διαπιστώνει, μέσω σύγκρισης, ότι οι υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιχειρήσεων είναι οι πιο δημοφιλείς τομείς για ξένες επενδύσεις το 2020, με πραγματικό χρήμα ξένου κεφαλαίου που υπερβαίνει τα 1,6 δις δολάρια ΗΠΑ και ακολουθείται από υπηρεσίες χονδρικής και λιανικής, ακινήτων και μετάδοσης πληροφοριών, λογισμικού και τεχνολογίας πληροφοριών.

Το CEIS είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παροχής οικονομικών πληροφοριών στην Κίνα με το ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών και τις πιο ολοκληρωμένες κατηγορίες προϊόντων. Δεσμεύεται να αναπτύξει οικονομικές πληροφορίες και να εξυπηρετήσει εθνικές στρατηγικές και να ακολουθήσει την κατεύθυνση της διεθνοποίησης, της εμπορευματοποίησης και της εξειδίκευσης. Στηριζόμενη στην Υπηρεσία Πληροφόρησης Μεταξιού του Xinhua, η CEIS έχει διαδώσει εκτενώς τις προτάσεις, τη σοφία και τις λύσεις της Κίνας στον κόσμο για να βοηθήσει στη βελτίωση της διεθνούς ικανότητας επικοινωνίας της Κίνας στον τομέα των οικονομικών πληροφοριών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *