Διεθνές συνέδριο για τη συνεργασία και την ολοκλήρωση της βιομηχανίας, της εκπαίδευσης, της έρευνας, και της εφαρμογής στη Dalian

Το Διεθνές Συνέδριο του 2021 για τη Συνεργασία και την Ενσωμάτωση της Βιομηχανίας, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, και της Εφαρμογής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Dalian, στην επαρχία Liaoning της βορειοανατολικής Κίνας.

Υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Λαϊκής Κυβέρνησης της επαρχίας Liaoning, το συνέδριο διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Προγράμματος Ανάπτυξης της Σχολής και από το Εκπαιδευτικό Τμήμα της επαρχίας Liaoning μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Dalian.

Ο Tian Xuejun, Αντιπρόεδρος Παιδείας, έδωσε διαδικτυακή ομιλία στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, το συνέδριο έχει γίνει μια συμφωνία ανοιχτής συνεργασίας που αποτελείται από πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Επί του παρόντος, κάτω από τις αλλαγές στον κόσμο και την επιδημική κατάσταση, η έκκληση για ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στον κόσμο είναι ακόμη ισχυρότερη, δήλωσε ο Tian, ​​ελπίζοντας ότι όλα τα μέρη του συνεδρίου θα μπορούσαν να προωθήσουν την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη της διεθνούς βιομηχανίας-πανεπιστημιακής-έρευνας -εφαρμογή συνεργασίας και δημιουργία κοινοπραξίας βιομηχανίας-πανεπιστημίου-έρευνας-εφαρμογών καινοτομίας.

Σύμφωνα με τον Vitrenko Andrii, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας, η πρωτοβουλία Belt and Road έχει προωθήσει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ουκρανίας στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, καθώς και τη σχέση μεταξύ κινεζικών και ουκρανικών πανεπιστημίων. Ελπίζει ότι και τα δύο μέρη μπορούν να διατηρήσουν αυτήν την καλή τάση επικοινωνίας και να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία.

Επικεντρώθηκε στην σε βάθος συνεργασία και στις ανταλλαγές στους τομείς της κατασκευής εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και νέων υλικών, της νέας γενιάς τεχνολογίας πληροφοριών, της πράσινης χημικής βιομηχανίας και των νέων ενεργειακών υλικών, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε η υπογραφή εννέα συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Κινέζων και ξένων πανεπιστημίων και η δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και καινοτομίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Dalian και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Λευκορωσίας και ενός κέντρου μετασχηματισμού επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων μεταξύ του Northeastern University και του BNTU.

Οκτακόσιοι Εξήντα εμπειρογνώμονες και μελετητές που εκπροσωπούν περίπου 100 πανεπιστήμια και επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, συμμετείχαν στο συνέδριο μέσω διαδικτυακών και offline καναλιών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *