Διαδικτυακό σεμινάριο για την προώθηση του Ningbo’s SinePark και μελλοντική συνεργασία Κίνας-Ιταλίας

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Green Silk Road to SinePark: έλξη διεθνών ταλέντων και επιχειρηματικών έργων” διοργανώθηκε από κοινού από το Ningbo Municipal Bureau of Commerce, το Sino-Italy Ningbo Ecological Park (SinePark), το Silk Council Association και Dong & Partners International Law Firm Παρασκευή.

Εκπρόσωποι από τους διοργανωτές πραγματοποίησαν παρουσιάσεις στο διαδικτυακό σεμινάριο, για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την πόλη Ningbo της ανατολικής Κίνας ως σημαντικός συντελεστής στην πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI), την ανάπτυξη του SinePark, και επίσης συζητήθηκαν οι μελλοντικές πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ιταλίας στο πρότζεκ Green Silk Road.

Στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας, το Ningbo παρέχει μαζικές επιχειρηματικές ευκαιρίες ως σημαντική πόλη κατά μήκος του Silk Road. Τα τελευταία χρόνια, η Ningbo φιλοξένησε διάφορες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης έκθεσης της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEEC), για να μοιραστεί τις αναπτυξιακές της ευκαιρίες και να επεκτείνει τη διεθνή συνεργασία, δήλωσε ο Zhang Qionghua, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Δημοτικού Γραφείου Ningbo Εμπόριο.

Ως ολοκληρωμένη πιλοτική ζώνη για την κατασκευή ζωνών και δρόμων, η Ningbo διαθέτει ολοκληρωμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων το λιμάνι Zhoushan είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια με θαλάσσια γραμμή εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με την ετήσια απόδοση φορτίου να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου για 12 συνεχόμενα χρόνια. Εν τω μεταξύ, δύο τρισεκατομμύρια βιομηχανικές συνεργασίες σε επίπεδο γιουάν έχουν κατασκευαστεί στο Ningbo, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων πετροχημικών και της αυτοκινητοβιομηχανίας, πρόσθεσε ο Zhang.

Το SinePark, που ιδρύθηκε στο Yuyao του Ningbo το 2015, είναι ένα μοναδικό οικολογικό πάρκο στην επαρχία Zhejiang και ένα από τα οκτώ κρατικά πάρκα για διεθνή συνεργασία στην Κίνα. Το SinePark εστιάζει στη βιομηχανική ανάπτυξη νέων ενεργειακών οχημάτων, νέων υλικών, φιλικής προς το περιβάλλον βιομηχανικής βάσης, ζωής & υγείας και γενικής αεροπορίας, που εισήγαγε ο Li Jian, Αντιπρόεδρος του Γενικού Γραφείου Υπηρεσιών Sino-Italy Ningbo Ecological Park Διοικητική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, ο Roberto Cerutti, Διευθύνων Σύμβουλος μιας ιταλικής εταιρείας καλωδίωσης αυτοκινήτων Patelec, μίλησε επίσης για την επιτυχημένη εμπειρία μιας ιταλικής εταιρείας στην κινεζική αγορά και συγκεκριμένα στο Sinepark.

Ο Li Yue, αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της υπηρεσίας οικονομικής πληροφόρησης της Κίνας (CEIS) έκανε μια επισκόπηση του Green Silk Road και του ρόλου του Xinhua Silk Road της CEIS ως “Infoport”, “Brain Trust” και “Friendship Bridge” για το Sino-εξωτερική συνεργασία, ιδίως στον πράσινο τομέα. Στο μέλλον, το CEIS θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση της εμπορικής και βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ιταλίας.

Το Silk Council, ένας από τους διοργανωτές του διαδικτυακού σεμιναρίου, είναι μια ένωση που προωθεί την πολυμερή και ανοιχτή συνεργασία μεταξύ δημόσιων φορέων, πρεσβειών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιχειρηματιών, ατόμων, ακαδημαϊκών, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και οικονομικών οντοτήτων σε διάφορες χώρες κατά μήκος της ζώνης and Road, προωθώντας τη δημιουργία διεθνών συνεργιών σε διεπιστημονικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Dong Lifang, Πρόεδρο του Συλλόγου Silk Council και Ιδρυτικό Διαχειριστικό Συνεργάτη της διεθνούς νομικής εταιρείας Dong & Partners.

Το διαδικτυακό σεμινάριο προσέλκυσε επίσης συμμετέχοντες από την Ιταλία, την Ελβετία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, την Αφρική και την Αυστραλία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *