Δέντρο φιλίας που φυτεύτηκε στο Πακιστάν για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο των διπλωματικών δεσμών με την Κίνα

Ένα δέντρο φιλίας φυτεύτηκε στο Πακιστανικό Υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εορτασμών για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Κίνας.

Το δέντρο φυτεύτηκε από κοινού από τον Πακιστανό υπουργό Εξωτερικών, Shah Mahmood Qureshi και τον Πρέσβη της Κίνας στο Πακιστάν Nong Rong, σύμφωνα με το Πακιστανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Με την ευκαιρία, ο Qureshi δήλωσε ότι το έτος 2021 σηματοδότησε την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και επαίνεσε την κινεζική ηγεσία και το CPC για την ανύψωση πάνω από 700 εκατομμυρίων ανθρώπων από την ακραία φτώχεια στο σύντομο χρονικό διάστημα των 40 ετών, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωση.

Εξήρε επίσης την κινεζική ηγεσία που ηγήθηκε των προσπαθειών του κινεζικού έθνους για ειρήνη και ανάπτυξη.

“Το έτος 2021 σηματοδοτεί επίσης την 70η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Κίνας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι αδιάκοπες προσπάθειες των διαδοχικών γενεών του λαού και της ηγεσίας έχουν μετατρέψει αυτή τη σχέση σε έναν παντός καιρού στρατηγικό συνεταιρισμό.

Επίσης με την ευκαιρία, ο Κινέζος πρεσβευτής ανακοίνωσε ότι η Κίνα δωρίζει 7.000 δενδρύλλια στο Πακιστάν ως απάντηση στο προτεινόμενο κίνημα του Πακιστανού πρωθυπουργού Imran Khan για το Καθαρό και Πράσινο Πακιστάν και το «Πρόγραμμα 10 δισεκατομμυρίων δέντρων τσουνάμι».

Ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο Πακιστάν και την Κίνα για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *