Προσπάθειες εξοικονόμησης νερού από την Κίνα δείχνουν τα δεδομένα

Καθώς η Κίνα πρόκειται να ολοκληρώσει μια εβδομαδιαία εκστρατεία για τη διατήρηση των αστικών υδάτων, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εξοικονόμηση νερού.

Από το 2000 έως το 2020, οι κινεζικές πόλεις έσωσαν 97,2 δις κυβικά μέτρα νερού, εννέα φορές την ποσότητα που μεταφέρθηκε ετησίως μέσω της μεσαίας οδού του έργου εκτροπής νερού από νότο προς βορρά της χώρας, σύμφωνα με το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, περισσότερα από 40.000 έργα είχαν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προσπαθειών για την κατασκευή πόλεων, χρησιμοποιώντας 350 εκατομμύρια τόνους βρόχινου νερού ετησίως.

Περίπου 130 πόλεις έχουν γίνει σημεία εξοικονόμησης νερού, με τη συνολική κατανάλωση νερού να αντιστοιχεί στο 58,5% της συνολικής κατανάλωσης νερού της χώρας σε αστικές περιοχές. Οι αστικές περιοχές της χώρας ήταν πιο αποτελεσματικές στη χρήση νερού.

Η κατά κεφαλήν χρήση νερού μειώθηκε στα 323 λίτρα την ημέρα το 2020 από 518 λίτρα την ημέρα το 2000.

Πέρυσι, η αστική ανανεώσιμη κατανάλωση νερού της Κίνας έφτασε τα 14,6 δις κυβικά μέτρα, αυξανόμενη 14 φορές σε σχέση με εκείνη του 2006 και αντιπροσωπεύει το 23,2% της συνολικής παροχής αστικού νερού.

Όσον αφορά σε ολόκληρο το έθνος, η αποδοτικότητα χρήσης νερού έχει φτάσει τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υδατικών Πόρων (MWR).

Η χρήση νερού ανά 10.000 γιουάν (περίπου 1.547,7 δολάρια ΗΠΑ) του ΑΕΠ και η χρήση νερού ανά 10.000 γιουάν βιομηχανικής προστιθέμενης αξίας διαμορφώθηκε στα 60,8 και 38,4 κυβικά μέτρα, αντίστοιχα, το 2019, μειωμένο 24% και 28% από αυτό του 2015, δήλωσε η MWR.

Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η πρώτη φάση των ανατολικών και μεσαίων διαδρομών του έργου εκτροπής νότου προς βορρά είχε μεταφέρει πάνω από 40,8 δις κυβικά μέτρα στις άνυδρες περιοχές του Βορρά, ωφελώντας περισσότερους από 130 εκατομμύρια ανθρώπους.

Περισσότερες από 40 μεγάλες και μεσαίες πόλεις έλαβαν νερό από το έργο, γεγονός που βελτίωσε την παροχή σε αυτά τα μέρη.

Το έργο βοήθησε επίσης στην οικολογική αποκατάσταση ποταμών και λιμνών κατά μήκος των ανατολικών και μεσαίων διαδρομών του, με πάνω από 5,2 δις κυβικά μέτρα νερού.

Η ετήσια εκστρατεία για την προστασία των αστικών υδάτων, η οποία διαρκεί από τις 9 έως τις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους, διεξάγεται στην Κίνα εδώ και 30 χρόνια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *