Οι κινεζικές εισαγωγές στη Βρετανία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις γερμανικές

Η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά την Γερμανία και έγινε η χώρα από όπου προέρχονται τα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που άρχισαν να υπάρχουν σχετικές καταγραφές.

Η αλλαγή αυτή προκύπτει μετά το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την κατακόρυφη ζήτηση κινεζικών προϊόντων εξαιτιας της πανδημίας.

Η Βρετανική Στατιστική Αρχή παρουσίασε μια μελέτη για τις επιπτώσεις του Brexit και του κορονοϊού στις εμπορικές σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τις αρχές του 2018, αυξήθηκε κατά 66% η ποσότητα των αγαθών που εισάγονται από την Κίνα. Αντίθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα οι εισαγωγές από την Γερμανία μειώθηκαν κατά 25%, στα 12,5 δισ. λίρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι γερμανικές εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν ιδίως από τον Απρίλιο του 2019, κυρίως λόγω και της αβεβαιότητας σχετικά με τις λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τον μεγαλύτερο αντίκτυπο αυτής της μείωσης τον αισθάνθηκε η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και αυτός έγινε ακόμα μεγαλύτερος με την πανδημία, η οποία επηρέασε τόσο την παραγωγή οχημάτων όσο και τις παγκόσμιες εξαγωγές.

Μάλιστα, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ζήτηση για νέα οχήματα μειώθηκε δραματικά καθώς οι εκθέσεις αυτοκινήτων έκλεισαν λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *