Κατασκευάζεται πιστό αντίγραφο του Τιτανικού σε πραγματική κλίμακα

Το “Romandisea Titanic” είναι το υπό κατασκευή αντίγραφο του αρχικού πλοίου RMS Titanic, που βρίσκεται στην επαρχία Sichuan της Κίνας και όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε θα είναι σύντομα έτοιμο για να το επισκεφθούν οι τουρίστες.

Το πλοίο θα είναι αγκυροβολημένο μόνιμα σε μια ειδική δεξαμενή στον ποταμό Qijang στην αγροτική κομητεία Daying County του Sichuan. Το αντίγραφο πλοίο, το οποίο θα είναι το επίκεντρο του θέρετρου Romandisea και θα φιλοξενήσει δωμάτια ξενοδοχείου.

Το αντίγραφο του Τιτανικού κατασκευάζεται σε πραγματικό μέγεθος, θα έχει δηλαδή μήκος 260 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα και οι επενδυτές της κατασκευής ευελπιστούν πως το «Romandisea Titanic» θα αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ειδικά για τους λάτρεις της ταινίας του James Cameron.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, για την κατασκευή της ρέπλικας χρειάστηκαν έξι χρόνια (δηλαδή περισσότερα από ότι τα αυθεντικό πλοίο), 23.000 τόνοι ατσάλι, πάνω από 100 εργαζόμενοι και 153,5 εκατομμύρια δολάρια. Η εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014.

Οι επισκέπτες του Romandisea Titanic θα έχουν τη δυνατότητα να περιφέρονται στους χώρους του πλοίου οι οποίοι θα είναι διακοσμημένοι ακριβώς όπως οι χώροι του Τιτανικό, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν παιχνίδια και δραστηριότητες για να συμμετέχουν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.