Η Κίνα θα δοκιμάσει εμπορική ασφάλιση σύνταξης σε επιλεγμένες επαρχίες από την 1η Ιουνίου

Από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η κινεζική τραπεζική και ασφαλιστική ρυθμιστική αρχή θα εισάγαγει ιδιωτική ασφάλιση σύνταξης για 1 έτος. Το πιλοτικό έργο θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Κίνα και τη Νοτιοδυτική Chongqing.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Ρυθμιστικής Επιτροπής (CBIRC), οι ιδιωτικές συντάξεις θα δοκιμαστούν από έξι ασφαλιστικές εταιρείες: PICC Life Insurance Co., Ltd., China Life Insurance Co., Ltd., Taiping Life Insurance Co., Ltd., China Pacific Life Insurance Co., Ltd., Taikang Life Insurance Co., Ltd. και New China Life Insurance Co., Ltd.

Όπως ανακοίνωσε η CBIRC, οι έξι ασφαλιστές θα πρέπει να αναπτύξουν εμπορικά προϊόντα συνταξιοδότησης με βολικές αγορές πολιτικής, ευέλικτη πληρωμή ασφαλίστρου και σταθερές αποδόσεις, με μελλοντικές πληρωμές συνταξιοδότησης τουλάχιστον 10 ετών και διαθέσιμες σε άτομα άνω των 60 ετών.

Είναι, επίσης, απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός εσωτερικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανισμού για την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων κινήτρων πωλήσεων, ενός μηχανισμού ελέγχου των κινδύνων και ενός μηχανισμού για την αξιολόγηση σχετικά μακροπρόθεσμων επενδύσεων, για να διευκολυνθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των αποκλειστικών εμπορικών δραστηριοτήτων από τους έξι ασφαλιστές.

Οι εταιρείες θα προσαρμόσουν την ασφαλιστική κάλυψη για υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσηλευτικής.

Τον Μάρτιο, η Κίνα πρότεινε τη ρύθμιση και την ανάπτυξη ασφάλισης συνταξιοδότησης τρίτου πυλώνα για πρώτη φορά σε μια έκθεση της κυβέρνησης του 2021. Το σύστημα ασφάλισης συντάξεων τριών πυλώνων αποτελείται από το βασικό συνταξιοδοτικό σύστημα ως τον πρώτο πυλώνα, την επαγγελματική σύνταξη ως τον δεύτερο πυλώνα, και την προσωπική ασφάλιση συντάξεων μαζί με την εμπορική ασφάλιση συντάξεων ως το τρίτο πυλώνα.

Η ανάπτυξη του τομέα των συντάξεων στον τρίτο πυλώνα σχετίζεται με το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας, τις οικονομικές συνήθειες κατανάλωσης, το προσδόκιμο ζωής, τη γήρανση και τα ποσοστά γεννήσεων. Επί του παρόντος, ο τομέας ασφάλισης συντάξεων του τρίτου πυλώνα αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρό μερίδιο του συνολικού συστήματος ασφάλισης συντάξεων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *