Η BMW τετραπλασιάζει το κέρδος της μετά την άνθηση των πωλήσεων στην Κίνα

Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW ανήλθαν σε 2,8 δις ευρώ (3,4 δις δολάρια ΗΠΑ), περισσότερο από τέσσερις φορές το ποσό – 574 εκατομμύρια ευρώ – που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την BMW, το “πολύ βελτιωμένο επίπεδο εσόδων και κερδών” καθοδηγείται από έναν συνδυασμό υψηλότερων ποσοστών πωλήσεων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, ιδίως στην Κίνα.

Τα συνολικά έσοδα του BMW Group αυξήθηκαν κατά 15,2% σε περισσότερα από 26,7 δις ευρώ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της βασικής μάρκας της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 560.543 οχήματα, αυξάνοντας περισσότερο από ένα τρίτο έτος σε έτος.

“Το πρώτο τρίμηνο δείχνει ότι το παγκόσμιο επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι επιτυχές, ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Παραμένουμε σταθερά στο δρόμο για συνεχή βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη”, δήλωσε ο Oliver Zipse, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Η BMW ανέφερε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών στην Ασία με περίπου 290.000 οχήματα που παραδόθηκαν. Η μεγαλύτερη ενιαία αγορά της εταιρείας, η Κίνα, είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε αυτήν την εξέλιξη με τις πωλήσεις της από έτος σε έτος σχεδόν να διπλασιάζονται στο πρώτο τρίμηνο φθάνοντας τα 230.193 αυτοκίνητα.

Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας, οι πωλήσεις της BMW στην Ευρώπη αυξήθηκαν 8,1% και έφτασαν σχεδόν τα 240.000 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας Γερμανία, ωστόσο, μειώθηκαν 5% από έτος σε έτος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *