Διεθνής Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων στην Κίνα

Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων στην Κίνα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη νότια επαρχία Hainan από τις 7 έως τις 10 Μαΐου. Είναι μια σημαντική κίνηση της Κίνας για την προώθηση της ελευθέρωσης και της διευκόλυνσης του εμπορίου και αποτελεί βασικό μέτρο για την κατασκευή στο Hainan Λιμανιού ελεύθερου εμπορίου, καθώς και της μεγαλύτερης ζώνης ελεύθερου εμπορίου (FTZ) σε εθνικό επίπεδο.

Συνολικά 648 διεθνείς επιχειρήσεις από 69 χώρες και περιοχές και 1.365 διεθνείς μάρκες θα συμμετάσχουν στην έκθεση – μια επίδειξη του ενθουσιασμού και της εμπιστοσύνης των πολυεθνικών στην Κίνα, η οποία έχει πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων και μια ομάδα μεσαίου εισοδήματος που υπερβαίνει 400 εκατομμύρια.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Κίνα έχει λάβει μια σειρά από σταθερά βήματα για να επεκτείνει συνεχώς το άνοιγμα υψηλού επιπέδου της, που κυμαίνεται από FTZ σε ολόκληρη τη χώρα έως νέες μεγάλες εκθέσεις, όπως η Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το εμπόριο υπηρεσιών στο Πεκίνο, το China International Import Expo στη Σαγκάη και τα καταναλωτικά προϊόντα στην Hainan. Αυτά τα γεγονότα έχουν γίνει οι κύριες πλατφόρμες έκθεσης της χώρας, μαζί με την Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας – γνωστή ως Έκθεση Canton, η οποία ξεκίνησε το 1957 στην επαρχία Guangdong.

Η Κίνα μείωσε επίσης τα τιμολόγια, μείωσε τον αρνητικό κατάλογο της για ξένες επενδύσεις και μείωσε την πρόσβαση στην αγορά σε διάφορους τομείς όπως τα αυτοκίνητα και τη χρηματοδότηση για παγκόσμιους επενδυτές.

Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, ο υψηλός αριθμός συμμετεχόντων αποδεικνύει ότι περισσότερες εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό παρακολουθούν το μεγάλο δυναμικό της κινεζικής αγοράς.

Η πρώτη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων πρόκειται να δώσει νέα ώθηση στη μετατροπή της επαρχίας του νησιού σε ένα διεθνές κέντρο κατανάλωσης τουρισμού. Η εκδήλωση όχι μόνο χρησιμεύει ως νέο παράθυρο στην τεράστια αγορά κατανάλωσης της Κίνας, αλλά παρέχει επίσης περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των χωρών και συμβάλλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Οι πολιτικές του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου της Hainan και του διεθνούς επιχειρηματικού της περιβάλλοντος έχουν δημιουργήσει άνευ προηγουμένου ευκαιρίες για πολυεθνικές επιχειρήσεις», δήλωσε η Kitty Liu, διευθύνων σύμβουλος του Blackmores Group στην Κίνα, η οποία έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην έκθεση.

Το άνοιγμα φέρνει ανάπτυξη και πρόοδο. Ο κόσμος γίνεται πιο αλληλένδετος και αλληλεξαρτώμενος. Αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη τάση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίζει το άνοιγμα και την ολοκλήρωση, πράξεις μονομερούς και προστατευτισμού παραβιάζουν τους νόμους της οικονομικής ανάπτυξης και δεν θα οδηγήσουν σε τίποτα άλλο παρά να βλάψουν τα συμφέροντα των άλλων και δεν θα φέρουν οφέλη για τους εμπνευστές τους.

Η Κίνα δεν θα κλείσει ποτέ τις πόρτες της στον κόσμο, αλλά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο. Με την International Consumer Products Expo, η Κίνα θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της για περαιτέρω άνοιγμα, οικοδόμηση μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας και επίτευξη κοινής ανάπτυξης με άλλες χώρες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *