Το Shanghai Disney Resort γιορτάζει τα 10 χρόνια από τη θεμελίωση του

Το Shanghai Disney Resort γιόρτασε την 10η επέτειο των γεννεθλίων της θεμελίωσης του την Πέμπτη, με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του κ. Joe Schott να εκφράζει τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στο μέλλον του θέρετρου.

“Πιστεύουμε στα μακροπρόθεσμα οφέλη της αγοράς της Κίνας, και θα μας δείτε να συνεχίσουμε να κάνουμε”, δήλωσε ο Schott.

Από το άνοιγμα στις 16 Ιουνίου 2016, το Shanghai Disney Resort έχει δημιουργήσει πολλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του καλωσορίσματος περισσότερων από 11 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας του πάρκου είναι η ταχεία επέκταση των δραστηριοτήτων του. Η πρώτη μεγάλη επέκταση, η Disney Pixar Toy Story Land, άνοιξε στις 26 Απριλίου 2018, καθιστώντας τη Σαγκάη Disneyland την ταχύτερη Disneyland στον κόσμο που επεκτάθηκε μετά το άνοιγμα.

Η δεύτερη μεγάλη επέκταση έχει θέμα τη Ζωοτοπία, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται υπό ταχεία κατασκευή στη Σαγκάη, και είναι το πρώτο πάρκο με θέμα τη Ζωοτοπία σε οποιοδήποτε Disney στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον He Jianmin, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Οικονομικών της Σαγκάης, το πάρκο έχει θετικό αντίκτυπο οικονομία, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και αναπτύσσοντας καινοτόμα τουριστικά προϊόντα.

Η Σαγκάη σχεδιάζει, μέχρι το 2025, να διπλασιάσει τον αριθμό των σημείων που αποτελούν πόλο έλξης τουρισών και έχουν το καθένα με περισσότερες από 10 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως. Σε αυτό το πλαίσιο, το Shanghai Disney Resort θα μπορούσε να αποτελέσει νέο μοχλό για την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, είπε ο καθηγητής.

Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι, χάρη στη συνεχή ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας και του αυξανόμενου πληθυσμού μεσαίου εισοδήματος, η καταναλωτική ζήτηση για πολιτισμό και τουρισμό μεταξύ του κινεζικού λαού έχει αυξηθεί.

Η επιτυχία του θέρετρου αντανακλά τη συνεχιζόμενη επέκταση του ανοίγματος της Κίνας και έχει αποδείξει την τάση της win-win συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών οικονομιών, δήλωσε ο Quan Heng, οικονομολόγος της Ομοσπονδίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *