Το οικολογικό κλειδί διαχείρισης της Κίνας συμβάλει στην αποκατάσταση της πλανητικής υγείας

Οι φιλόδοξες πρωτοβουλίες που ξεκίνησε η Κίνα για να προωθήσουν τη συμφωνία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και του περιβάλλοντος θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της υγείας του πλανήτη εν μέσω ανθρώπινων και κλιματικών απειλών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) στο Xinhua κατά τη διάρκεια συνέντευξης την παραμονή της Ημέρα της Γης.

Ο Levis Kavagi, ένας συντονιστής από την Αφρική στο UNEP, δήλωσε ότι η Κίνα είναι σε θέση να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση των οικολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Χαιρέτισε την υποστήριξη της Κίνας για πολυμερείς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων που έχουν επιδεινώσει τη φτώχεια, τις ασθένειες και τις ανισότητες.

Ως οικοδεσπότης της 15ης συνεδρίασης της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα, η οποία προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο στην πόλη Kunming, η Κίνα αναμένεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στις παγκόσμιες προσπάθειες διατήρησης των φυσικών οικοτόπων, είπε.

Ο Kavagi πιστεύει ότι οι δράσεις που καθοδηγούνται από την Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση μιας ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα που ενισχύει την ανθεκτικότητα των οικοσυστημάτων και των κοινοτήτων ενόψει των αυξανόμενων θερμοκρασιών.

Οι εταιρικές σχέσεις είναι ζωτικής σημασίας για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στις τρεις πλανητικές κρίσεις της ρύπανσης, της κλιματικής αλλαγής, και της απώλειας βιοποικιλότητας που έχουν επιδεινώσει την επισιτιστική ανασφάλεια, το άγχος του νερού και την αστάθεια, είπε.

“Και οι τρεις είναι διασυνδεδεμένες, οπότε υπάρχει περισσότερη ανάγκη για συντονισμένη προσπάθεια από τις μεμονωμένες αποσπασματικές απαντήσεις”, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, ο Kavagi είπε ότι περιπλέκει τις προκλήσεις της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ αυξάνει την ευπάθεια της κοινότητας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μειώνει τα έσοδα από τον τουρισμό.

Η διατήρηση των εμβληματικών ειδών άγριας πανίδας μπορεί να υποφέρει εν μέσω της μείωσης των κρατικών εσόδων λόγω περιορισμών κυκλοφορίας, είπε, προσθέτοντας ότι η πανδημία έχει επίσης επιβραδύνει τη βιο-αναζήτηση, επιδεινώνοντας την επακόλουθη απώλεια οικονομικών οφελών για τις τοπικές κοινότητες.

Προέτρεψε όλα τα έθνη να ενωθούν για να νικήσουν την πανδημία και να αποκαταστήσουν την υγεία του πλανήτη.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *