Το φόρουμ Boao για την Ασία είναι σημαντικό για τον κόσμο εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων

Το φόρουμ Boao για την Ασία, το οποίο ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριo του την Κυριακή στην επαρχία Hainan της νότιας Κίνας, έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο εν μέσω διαφόρων παγκόσμιων προκλήσεων, δήλωσε η πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Jose Maria Figueres.

Το φόρουμ έχει “ιδιαίτερη σημασία” καθώς φέτος σηματοδοτεί την 20η επέτειo του, δήλωσε ο Figueres σε συνέντευξή του στο Xinhua.

Οι δύο τελευταίες δεκαετίες αποτελούν «απόδειξη της ικανότητας της, της ηγεσίας της και του δημιουργικού τρόπου με τον οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει και να προβάλει όλες τις πολιτικές και οικονομικές προσπάθειες που έχουμε δει αυτά τα χρόνια στην Ασία και, φυσικά, στην Κίνα, “είπε ο πρώην πρόεδρος.

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα μπορούν να βρουν λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα που απαιτούν συντονισμό, δήλωσε ο Figueres, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Κόστα Ρίκα από το 1994 έως το 1998.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο “είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί είναι το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελευθέρων συναλλαγών στον κόσμο και είμαι βέβαιος ότι θα είναι το πιο σημαντικό στον πλανήτη”, δήλωσε ο ίδιος, την Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Εταιρική Σχέση.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, ο Figueres, διακεκριμένος καλεσμένος του φόρουμ, τόνισε το ρόλο της Κίνας στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης εν μέσω της πανδημίας.

“Οι πρόσφατες ειδήσεις ότι η οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου της Κίνας έχει ξεπεράσει το 18% (από έτος σε έτος) εξέπληξε τον κόσμο με θετικό τρόπο”, δήλωσε ο Figueres, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι ο δυναμισμός και η επιχειρηματικότητα της κινεζικής οικονομίας έχουν αρχίσει να ενισχύουν την παγκόσμια οικονομία.

Ο αναπτυξιακός στόχος της Κίνας για το 2021 είναι επίσης «πολύ καλά νέα», τα οποία θα προωθήσουν την «ανάκαμψη του εμπορίου και θα βελτιώσουν την ευημερία στον πλανήτη», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν επίσης σίγουρος για την επιτυχία της πρωτοβουλίας Belt and Road, την οποία πιστεύει ότι είναι μια μορφή ειρηνικής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την αναζήτηση μεγαλύτερης ευημερίας.

Η πρωτοβουλία, “μια ανάσα φρέσκου αέρα” για τον σημερινό κόσμο, παρέχει μια ευκαιρία για την προώθηση του διαλόγου και της κοινής ανάπτυξης και την αύξηση της συνεργασίας για την επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων, δήλωσε ο Figueres.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *