Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης τροποποιεί τους κανόνες στην υποστήριξη εταιριών με επίκεντρο την τεχνολογία

Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης (SSE) με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου τροποποίησε τους προσωρινούς κανόνες σχετικά με την υποβολή αίτησης για αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) στον πίνακα καινοτομίας επιστημονικής τεχνολογίας, ευρέως γνωστός ως αγορά STAR, για την υποστήριξη εταιρειών σκληρών τεχνολογιών, ανέφερε η Xinhua Finance, την οποία διαχειρίζεται το πρακτορείο Xinhua.

Το SSE έκανε την κίνηση την ίδια ημέρα που ο επιτηρητής κινητών αξιών της Κίνας αναθεώρησε και παρουσίασε μια οδηγία για την αξιολόγηση των ιδιοτήτων επιστημονικής τεχνολογίας και καινοτομίας των αιτούντων IPO στην αγορά STAR.

Το χρηματιστήριο ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις των κανόνων έγιναν με στόχο να αποσαφηνίσουν περαιτέρω τα πρότυπα και τις απαιτήσεις εφαρμογής και σύστασης των ιδιοτήτων επιστημόνων των αιτούντων IPO στην αγορά STAR σε μια προσπάθεια καθορισμού των ευθυνών των εκδοτών IPO και των μεσαζόντων και να ενισχύσουν την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της διοίκησης.

Σύμφωνα με τους προσωρινούς κανόνες του SSE, οι εταιρίες στις οποίες υπάρχουν οαιτούντες IPO στην αγορά ταξινομούνται ως υποστηριζόμενες εταιρίες, περιορισμένες εταιρίες και απαγορευμένες εταιρίες. Ενώ επικεντρώνονται στην υποστήριξη εταιρειών σκληρών τεχνολογιών, οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και οι επιχειρήσεις καινοτομίας περιορίζονται να εισαχθούν στην αγορά STAR ενώ οι εταιρίες ακινήτων και οι επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με χρηματοοικονομικές και επενδυτικές επιχειρήσεις απαγορεύονται να εισαχθούν στην αγορά.

Τo SSE εξέδωσε για πρώτη φορά προσωρινούς κανόνες σχετικά με τις εταιρείες που υποβάλλουν αίτηση για IPO στην αγορά STAR τον Μάρτιο του 2020. Από τη λειτουργία της αγοράς STAR τον Ιούνιο του 2019, μπήκαν στο χρηματιστήριο μια σειρά εταιρειών που σχετίζονται με τις σκληρές τεχνολογίες στην Κίνα.

Στο μέλλον, το SSE δεσμεύθηκε να υποστηρίξει περισσότερες επιχειρήσεις επιστημονικής τεχνολογίας με ανταγωνιστικές σκληρές τεχνολογίες για να εξυπηρετήσει καλύτερα την αναπτυξιακή στρατηγική που βασίζεται στην καινοτομία στην Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *