Πολιτική για τη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου στη νήσο Hainan

Οι κινεζικές αρχές προωθούν μία εγκύκλιο 28 πολιτικών και μέτρων για τη φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου και των υπηρεσιών, στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της νήσου Hainan.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε από κοινού από το υπουργείο Εμπορίου (MOC), αλλά και άλλες 19 κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με το εμπόριο αγαθών, το Πεκίνο θα υλοποιήσει 13 πολιτικές, επιτρέποντας σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν πιλοτικά τους ελέγχους στην εισαγωγή και την εξαγωγή αγαθών, όπως, το αργό και το διυλισμένο πετρέλαιο.

Η εισαγωγή ζάχαρης στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Hainan θα εξαιρεθεί από τη διαχείριση της ποσοστιαίας επιβολής δασμών.

Αναφορικά με το εμπόριο των υπηρεσιών, το Πεκίνο θα εφαρμόσει 15 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης, αλλά και της υποστήριξης εθνικών βάσεων κουλτούρας εξαγωγών.

Το MOC μαζί με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, θα υλοποιήσει όλες τις πολιτικές και τις δράσεις σε πρακτικό επίπεδο και θα προωθήσει τη φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου, στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Hainan, σύμφωνα με τον Τανγκ Γουενχόνγκ, αξιωματούχο του ίδιου υπουργείου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *