Ο Ισημερινός λαμβάνει την πρώτη παρτίδα εμβολίου Sinovac COVID-19 της Κίνας

Ο Ισημερινός έλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac για προστασία από τη νέα νόσο του κορονοϊού.

Το εμβόλιο έφτασε την Τετάρτη με μια εμπορική πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Mariscal Sucre στην πρωτεύουσα Κίτο, όπου το αεροπλάνο δέχτηκε χαιρετισμό με νερό, μια παράδοση στην αεροπορία για να χαιρετήσει και να εκφράσει ευγνωμοσύνη.

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού Lenin Moreno καλωσόρισε την άφιξη του εμβολίου CoronaVac, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Manuel Mejia και τον Πρέσβη της Κίνας στον Ισημερινό Chen Guoyou.

Το φορτίο της Τετάρτης σηματοδότησε τη μεγαλύτερη αποστολή εμβολίου COVID-19 που έλαβε μέχρι σήμερα η χώρα της Νότιας Αμερικής για να ενισχύσει την εθνική της εκστρατεία ανοσοποίησης.

“Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και με ελπίδα”, δήλωσε εκφράζοντας τη χαρά του ο Moreno για την άφιξη των εμβολίων.

Ο Ισημερινός είναι μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία COVID-19, με περίπου 340.000 κρούσματα λοίμωξης και 12.158 θανάτους από την ασθένεια.

Ο Mejia είπε στο Xinhua ότι «είναι μια ιστορική μέρα» για τον Ισημερινό, καθώς άρχισε να λαμβάνει μεγάλες ποσότητες εμβολίου για να προχωρήσει το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή είναι η αρχή της ανάρρωσης, οπότε είναι μια πολύ σημαντική μέρα”, δήλωσε ο Mejia, σημειώνοντας ότι οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών βοήθησαν και κατέστησαν δυνατή την άφιξη των εμβολίων.

Ο Πρέσβης Chen είπε ότι ήταν μια πολύ ξεχωριστή και σημαντική μέρα για τους διμερείς δεσμούς των δύο χωρών, την αντιεπιδημική συνεργασία τους και την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι ηγέτες των δύο χωρών έστειλαν ο ένας στον άλλο επιστολές και μηνύματα και μίλησαν τηλεφωνικώς για να δείξουμε αμοιβαία υποστήριξη στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Η διμερής συνεργασία “έχει σημειώσει νέες προόδους και καρπούς” στο πλαίσιο της πανδημίας, επειδή η Κίνα έχει υποστηρίξει τον Ισημερινό με προμήθειες υγείας, όπως ασθενοφόρα αρνητικής πίεσης, αναπνευστήρες και μάσκες προσώπου, πρόσθεσε ο Chen.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *