Ο FTSE Russell θα προσθέσει κινεζικά κρατικά ομόλογα στα τέλη Οκτωβρίου

Η FTSE Russell, ένας παγκόσμιος πάροχος ευρετηρίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τα ομόλογα της κινεζικής κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στον δείκτη FTSE World Government Bond Index (WGBI) στα τέλη Οκτωβρίου.

“Η FTSE Russell είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι τα ομόλογα της κινεζικής κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στο WGBI και στους παράγωγους δείκτες του από τα τέλη Οκτωβρίου 2021”, δήλωσε ο FTSE Russell με ανακοίνωση.

Η ένταξη της Κίνας στο WGBI θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 36 μηνών για να εξασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση για αγορές και επενδυτές, δήλωσε ο FTSE Russell.

“Αυτή η ανακοίνωση βασίζεται στην επιβεβαίωση με μέλη των συμβουλευτικών επιτροπών του FTSE Russell και άλλων χρηστών του ευρετηρίου ότι οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά ομολόγων της κινεζικής κυβέρνησης δικαιολογούν την ένταξη στο WGBI”, τονίζει η δήλωση.

Ο Waqas Samad, διευθύνων σύμβουλος της FTSE Russell, δήλωσε ότι “η απόφαση να προσθέσουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων στον κόσμο στον κορυφαίο παγκόσμιο δείκτη κρατικών ομολόγων αντικατοπτρίζει την ισχυρή διαδικασία διακυβέρνησης του δείκτη και την τακτική συνεργασία με παγκόσμιους επενδυτές, ρυθμιστές και άλλες βασικές αγορές και συμμετέχοντες.”

“Συγχαίρουμε τις κινεζικές αρχές της αγοράς που πέτυχαν αυτό την σημαντική κίνηση”, πρόσθεσε ο Samad.

Ο Chris Woods, επικεφαλής πολιτικής και διακυβέρνησης του FTSE Russell, δήλωσε: “Πρέπει να επαινέσουμε την Κίνα για τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς και προσβλέπουμε στη σταδιακή προσθήκη ομολόγων της κινεζικής κυβέρνησης στο WGBI”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η FTSE Russell πρόσθεσε το China A Shares στο FTSE MPF Index Series, τα βασικά σημεία αναφοράς μετοχικού κεφαλαίου που χρησιμοποιήθηκαν από τον κλάδο του Mandatory Provident Fund (MPF), κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη του Μαρτίου για πρώτη φορά.

Η FTSE Russell είναι θυγατρική κατά 100% του London Stock Exchange Group (LSEG) και και αποτελεί τμήμα των υπηρεσιών πληροφοριών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *