Η πολιτική αεροπορία της Κίνας συνεχίζει να ανακάμπτει εν μέσω σταθερής κατάστασης COVID-19

Ο τομέας της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας ανέφερε μια σταθερή ανάκαμψη μέχρι στιγμής φέτος και αναμένεται να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική του εν μέσω μιας σταθερής κατάστασης της πανδημίας COVID-19, ανέφερε την Πέμπτη η Shanghai Securities News που διοικείται από το πρακτορείο Xinhua.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν αυξήθηκε μετά τις φετινές διακοπές του Φεστιβάλ Άνοιξης, με αποτέλεσμα την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών κα ιτων επιβατών.

Τον Μάρτιο, η χώρα είδε τον μέσο ημερήσιο αριθμό πτήσεων να ανέρχεται σε 12.300, 2,3 φορές από αυτό το 2020.

Από τις αρχές Μαρτίου, η εγχώρια αγορά αεροπορικών δρομολογίων σημείωσε θετική ανάπτυξη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό πτήσεων να αυξάνεται 7,6% σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Zheng Hongfeng, Διευθύνων Σύμβουλος της VariFlight.

Καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας μειώνουν περαιτέρω τους περιορισμούς ταξιδιού, ο μέσος ημερήσιος συντελεστής επιβατών των εσωτερικών δρομολογίων έχει φτάσει πάνω από 70%, σημειώνοντς ρεκόρ για το 2021, σύμφωνα με τον Zheng.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν προσθέσει περισσότερες πτήσεις εσωτερικού στα δρομολόγια τους για την επερχόμενη αεροπορική περίοδο καλοκαιριού-φθινοπώρου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC), οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν περισσότερα δρομολόγια εσωτερικού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου καλοκαιριού-φθινοπώρου, από 28 Μαρτίου έως 30 Οκτωβρίου και να φτάσουν τις 90.460 πτήσεις εσωτερικού επιβατών την εβδομάδα για τη νέα σεζόν, 10,6% πάνω από την ίδια περίοδο το 2020.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *