Η ουδετερότητα του άνθρακα στο επίκεντρο της επιστημονικής καινοτομίας

Η αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα θα καταλύσει μια σειρά επιστημονικών συμπερασμάτων, επιστημονικών μεθόδων και τεχνολογικών καινοτομιών, δήλωσε ο Κινέζος Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Wang Zhigang στα Επιστημονικά Συνέδρια Xiangshan που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον Wang, η ουδετερότητα του άνθρακα θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που προκαλούνται από τεχνολογικές επαναστάσεις, οι οποίες δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις τρεις βιομηχανικές επαναστάσεις.

Ο Wang εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι Κινέζοι ερευνητές θα εργασθούν για να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μέσω καινοτομιών επιστημονικής τεχνολογίας σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Κίνα.

Εξάλλου, ο υπουργός επεσήμανε ότι η χώρα θα εντείνει τις προσπάθειές της για την καλλιέργεια νέων επιστημονικών και τεχνολογικών ταλέντων για την παροχή βιώσιμης εγγύησης ταλέντων και υποστήριξης για την επίτευξη του στόχου του ουδέτερου άνθρακα.

Η χώρα έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να αρχίσει να μεινώνει τις εκπομπές του άνθρακα το 2030 και να γίνει ουδέτερη από τον άνθρακα πριν από το 2060.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *