Η Κίνα και η Ρωσία καλωσορίζουν διεθνείς εταίρους στο διάστημα

Οι αρχές αεροδιαστημικής της Κίνας και της Ρωσίας κάλεσαν όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και εταίρους να συνεργαστούν σε ένα έργο στο διάστημα με σταθμό στη σελήνη.

Η ανακοίνωση έγινε από την Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA) και τον Ρώσο ομόλογό της Roscosmos σε συνέδριο για τον διεθνή σταθμό στη σελήνη στο Nanjing, στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της CNSA Wu Yanhua δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία θα κατασκευάσουν ένα σταθμό στην σελήνη με άλλους διεθνείς εταίρους. Ο σταθμός θα είναι μια άλλη σημαντική συνεισφορά της Κίνας και της Ρωσίας για την προώθηση της μακροπρόθεσμης και βιώσιμης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η CNSA και η Roscosmos θα προωθήσουν εκτεταμένη συνεργασία στο σταθμό για την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας του ανθρώπινου διαστήματος και την κοινωνικοοικονομική πρόοδο, πρόσθεσε ο Wu.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε στο συνέδριο, το CNSA και ο Roscosmos ανέφεραν ότι ο σταθμός της σελήνης θα είναι ανοιχτός σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και εταίρους από άποψη σχεδιασμού, έρευνας, ανάπτυξης, εφαρμογής, και λειτουργίας σε όλα τα στάδια και τα επίπεδα της έργο.

Το συνέδριο ήταν ένα παράπλευρο γεγονός της 58ης συνόδου της επιστημονικής και τεχνικής υποεπιτροπής της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνικές χρήσεις του διαστήματος. Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι από σχεδόν 30 χώρες και διεθνείς οργανισμοί παρακολούθησαν αυτό το συνέδριο.

Η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την από κοινού κατασκευή ενός διεθνούς επιστημονικού ερευνητικού σταθμού στη Σελήνη τον Μάρτιο.

Οι δύο πλευρές θα εκδώσουν αργότερα έναν οδικό χάρτη για το έργο του σταθμού και θα διευκρινίσουν τις διαδικασίες ένταξης άλλων ενδιαφερόμενων χωρών ή διεθνών οργανισμών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *