Η Κίνα εκδίδει φορολογική πολιτική εισαγωγών για την υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της επιστημονικής τεχνολογίας το 2021-2025

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, Γενική Διοίκηση Τελωνείων και Κρατικής Διοίκησης Φορολογίας εξέδωσαν από κοινού την Τρίτη εγκύκλιο για τη φορολογική πολιτική για τις εισαγωγές με στόχο την υποστήριξη της επιστημονικής καινοτομίας στο κλάδο της τεχνολογιας κατά τη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025), ανέφερε η Economic Information Daily την Τετάρτη.

Η εγκύκλιος καθιστά σαφές ότι τα ινστιτούτα επιστημονικής έρευνας, τα ιδρύματα ανάπτυξης τεχνολογίας, τα σχολεία, οι σχολές κρατικής διοίκησης, και οι βιβλιοθήκες θα απαλλάσσονται από την καταβολή δασμών εισαγωγής, φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου κατανάλωσης κατά την εισαγωγή επιστημονικής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και διδασκαλίας για προμήθειες που δεν μπορούν να παραχθούν στο εσωτερικό ή η απόδοση των εγχώριων έργων δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.

Για βιβλία και υλικά που εισάγονται από τους προαναφερθέντες οργανισμούς για επιστημονικούς σκοπούς έρευνας και διδασκαλίας, απαλλάσονται από το φόρος προστιθέμενης αξίας κατά την εισαγωγή, σημειώνει η εγκύκλιος.

Σε σύγκριση με τα σχετικά φορολογικά κίνητρα κατά το 13ο πενταετές σχέδιο, οι σχολές κρατικής διοίκησης και οι βιβλιοθήκες συμπεριλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής για πρώτη φορά, και συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρετε στα σχολεία κρατικής διοίκησης σε επίπεδο νομού και άνω και σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε επίπεδο νομού και άνω.

Το φάσμα των επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των σχολείων είναι επίσης ευρύτερο από πριν. Για παράδειγμα, σε σύγκριση με προηγούμενες πολιτικές, ινστιτούτα επιστημονικής έρευνας σε επίπεδο νομού περιλαμβάνονται επίσης αυτή τη φορά.

Η πολιτική θα βοηθήσει την Κίνα να τη μετατρέψει σε επιστημονική και τεχνολογική δύναμη με ταχύτερη ταχύτητα, ανέφεραν οι ειδικοί της βιομηχανίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *