Οι διμερείς σχέσεις Μαλαισίας-Κίνας αυξάνονται

Ο Βασιλιάς της Μαλαισίας Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει από τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μαλαισίας και Κίνας αυξάνονται για το αμοιβαίο όφελος του λαού των δύο χωρών.

Ο Σουλτάνος ​​Abdullah έκανε αυτή τη δήλωση όταν έλαβε τα διαπιστευτήρια που παρουσίασε ο νέος Κινέζος πρέσβης στη Μαλαισία, Ouyang Yujing, στο εθνικό παλάτι.

Σημειώνοντας την παραδοσιακή φιλία μεταξύ του λαού της Μαλαισίας και της Κίνας, ο Σουλτάνος ​​Abdullah είπε ότι οι δύο χώρες απολάμβαναν βαθιά και αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, με τα αντίστοιχα συμφέροντα τους να συνδέονται στενά, ενώ οι άνθρωποι και από τις δύο χώρες είναι κοντά και κατανοούν ο ένας τον άλλο.

Ο Σουλτάνος Abdullah εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι σχέσεις μεταξύ της Μαλαισίας και της Κίνας θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο θερμές κατά τη διάρκεια της θητείας του πρέσβη Ouyang με στόχο το το αμοιβαίο όφελος των δύο λαών.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης Ouyang είπε ότι η Κίνα και η Μαλαισία έχουν από καιρό πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Αντιμέτωποι με την πανδημία COVID-19, η Κίνα και η Μαλαισία έχουν αντισταθεί στις δυσκολίες, δείχνοντας την αδελφότητα μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ο πρέσβης.

Εν μέσω της συνεχούς προόδου της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της ενημέρωσης της κοινωνίας, το μέλλον της Κίνας και της Μαλαισίας συνδέονται όλο και περισσότερο, φέρνοντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για διμερείς σχέσεις και συνολική συνεργασία, δήλωσε ο Ouyang.

Ο πρέσβης είπε ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για να εμπλουτίσει περαιτέρω την ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Μαλαισίας και να ενισχύσει και να εμβαθύνει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ δύο λαών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *