Κίνα και Καμερούν ανταλλάσσουν συγχαρητήρια για την 50ή επέτειο των διπλωματικών δεσμών

Ο Κινέζος Δημοτικός Σύμβουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi αντάλλαξαν συγχαρητήρια μηνύματα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καμερούν, Lejeune Mbella Mbella, την Παρασκευή, για την 50ή επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο μήνυμά του, ο Wang είπε ότι μετά την καθιέρωση διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Καμερούν, οι διμερείς δεσμοί έχουν αναπτυχθεί ομαλά και η συνεργασία σε διάφορους τομείς έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Οι δύο χώρες έχουν διατηρήσει στενό συντονισμό στις διεθνείς υποθέσεις και αλληλοβοηθούνται στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια, οι αρχηγοί κρατών των δύο χωρών συναντήθηκαν πολλές φορές και κατέληξαν σε σημαντική συναίνεση, καθοδηγώντας συνεχή και σε βάθος ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο Wang.

Ο Wang είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον ομόλογο του στο Καμερούν για την εφαρμογή στην πράξη της συναίνεσης που επέτυχαν οι δύο αρχηγοί κρατών, προκειμένου να φέρουν τις σχέσεις Κίνας-Καμερούν σε νέα επίπεδα.

Ο Mbella είπε στο μήνυμά του ότι συγχαίρει τις δύο χώρες για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στις σχέσεις τους από τη σύναψη διμερών δεσμών πριν από 50 χρόνια.

Είπε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών υπό την καθοδήγηση της συναίνεσης που επέτυχαν οι δύο αρχηγοί κρατών για να εμβαθύνουν συνεχώς την παραδοσιακή φιλία μεταξύ του Καμερούν και της Κίνας και να επιτύχουν κοινή ευημερία των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *