Ιταλοκινεζική κοινοπραξία ετοιμάζει τις διακοπές του μέλλοντος

Η κινεζική εταιρεία drone EHang Holdings, που διαθέτει την πατέντα για τα ιπτάμενα ταξί, συνεργάζεται με το Giancarlo Zema Design Group με έδρα τη Ρώμη για να ετοιμάσει το σκηνικό των διακοπών του μέλλοντος.

Ταξί χωρίς οδηγό θα οδηγούν τους τουρίστες του μέλλοντος σε εστιατόρια σε πανύψηλους οικολογικούς πύργους με θέα στο Ιταλικό πανέμορφο τοπίο. Η κινεζική εταιρεία drone EHang Holdings συνεργάζεται με το Giancarlo Zema Design Group με έδρα τη Ρώμη και σχεδιάσε του πύργους «vertiport» όπου θα υπάρχουν ένα μεγάλο εστιατόριο περίπου 200τ.μ. με πανοραμική θέα και μια αίθουσα αναμονής, αλλά ακόμα και μαξιλάρια προσγείωσης. Οι πύργοι θα τροφοδοτούνται από αντιολισθητικά ηλιακά πάνελ, ικανά να παράγουν πάνω από 300 κιλοβάτ ισχύος κάθε μέρα, ενσωματωμένα απευθείας στην ταράτσα που ουσιαστικά είναι και ο χώρος προσγείωσης. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα, τα αυτοματοποιημένα ταξί θα μεταφέρουν τους τουρίστες με μια θεαματική πτήση πίσω στα ξενοδοχεία τους.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ο μοναδικός σχεδιασμός των πύργων, που τους ονομάζουν “κάθετοι λιμένες” έχει εμπνευστεί από το Baobab – ένα μακράς διάρκειας δέντρο που είναι εγγενές στην Αφρική – και θα κατασκευαστεί από ένα συνδυασμό πλαστικοποιημένου ξύλου και χάλυβα. Το πλάνο της ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *