Η Κίνα επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης με τις χώρες του ASEAN

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις χώρες του ASEAN, την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας, για να εμβαθύνει τη συνεργασία στα μέσα ενημέρωσης και να διευκολύνει την ευθυγράμμιση της πολιτικής, δήλωσε αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ο Xu Lin, διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου, έκανε τις παρατηρήσεις του μέσω βίντεο όταν παρευρέθηκε στο 6ο Συνέδριο των Τριών Υπουργών ASEAN Plus που είναι αρμόδιοι για πληροφορίες.

Είπε ότι η συνεργασία των ΜΜΕ μεταξύ των χωρών ASEAN, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των κατοίκων της περιοχής ASEAN και στην προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ τους, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη για τη δημιουργία καλού περιβάλλον κοινής γνώμης για τη διατήρηση της περιφερειακής ευημερίας, της σταθερότητας, και της κοινής ανάπτυξης.

Στο συνέδριο, οι υπουργοί και οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις ελπίδες τους για συνέχιση της προώθησης της συνεργασίας για κοινή παραγωγή και μετάδοση ειδήσεων, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού, την κοινή εφαρμογή νέων μέσων, και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μέσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *