Η Γερμανία εισήγαγε μάσκες από την Κίνα ύψους 6 δις ευρώ το 2020

Η Γερμανία εισήγαγε προστατευτικές μάσκες προσώπου ύψους 6 δις ευρώ πέρυσι και σχεδόν όλες από αυτές εισήχθησαν από την Κίνα, δήλωσε την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Πέμπτη.

“Το 2020 θα συνδέεται πάντα με τη χρήση προστατευτικών μασκών προσώπου στη Γερμανία”, σημείωσε ο Destatis, προσθέτοντας ότι “λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ένα νέο προϊόν εμφανίστηκε στο γερμανικό εμπόριο με ξένες χώρες”.

Μόνο τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020, μάσκες προσώπου αξίας 3,5 δις ευρώ εισήχθησαν από την Κίνα ενώ το 80% των εισαγωγών για μάσκες προσώπου πέρυσι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις του Destatis.

Λόγω των εισαγωγών υφασμάτινων μασκών από την Κίνα το 2020, οι εισαγωγές στον κλάδο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, εκτός από τα είδη ένδυσης, αυξήθηκαν κατά 49,4% φθάνοντας τα 16,6 δις ευρώ, κάτι που ήταν μια απρόβλεπτη εξέλιξη “σε αντίθεση με την απότομη μείωση των συνολικών γερμανικών εισαγωγών”, σημείωσε ο Destatis.

Τον Ιανουάριο του 2021, 1,4 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου αξίας 186,7 εκατομμυρίων ευρώ εισήχθησαν στη Γερμανία, με το 94% να εισάγεται από την Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *