Η Αλάσκα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ

Ο στρατηγικός διάλογος υψηλού επιπέδου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο έδειξε την αναγνώριση και από τις δύο πλευρές της ανάγκης για διάλογο και συνεργασία, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Heng Swee Keat.

Ο Heng έκανε τις παρατηρήσεις του για τον διήμερο διάλογο στην Αλάσκα, παρέχοντας βασική ομιλία στο Credit Suisse Asian Investment Conference.

“Είναι σημαντικό να γίνει επίμονη προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτοί διαύλοι επικοινωνίας, να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπισθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και να διαχειριστούν τις εντάσεις και τις τριβές”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να συνεργαστούν σε κοινές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του COVID-19 και της κλιματικής αλλαγής”, είπε.

Ο Heng εξέφρασε επίσης την προσδοκία του ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αναπτύξουν ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Ο Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του CPC, και ο Κινέζος Σύμβουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan την Πέμπτη και την Παρασκευή στην πόλη Anchorage της Αλάσκας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *