Η Air China αγοράζει 18 νέα αεροσκάφη Airbus

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Κίνας Air China ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία την Πέμπτη, για την αγορά 18 αεροσκαφών A320neo, την AFS Investments Inc, θυγατρική του γίγαντα μίσθωσης αεροσκαφών GE Capital Aviation Services (GECAS), με στόχο την βελτίωση της αερομεταφορικής του ικανότητας κατά 2,12%

Η συμφωνία, αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα παραδώσει 18 αεροσκάφη στην Air China έως το 2022 σε παρτίδες, σύμφωνα με δήλωση του αερομεταφορέα που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Η πραγματική τιμή συναλλαγής θα προσαρμοστεί μετά την επιβεβαίωση των παραχωρήσεων των τιμών αγοράς. Τα 18 νέα αεροπλάνα περιλαμβάνουν πέντε αεροσκάφη A320-200N και 13 αεροσκάφη A321-200NX.

Σύμφωνα με την συμφωνία αξίας περίπου 2,24 δις δολαρίων ΗΠΑ, θα παραδωθούν 18 αεροσκάφη στην Air China έως το 2022 σε παρτίδες, σύμφωνα με δήλωση του αερομεταφορέα που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Η πραγματική τιμή συναλλαγής θα προσαρμοστεί μετά την επιβεβαίωση των παραχωρήσεων των τιμών αγοράς.

Η αγορά εξαρτάται από την έγκριση του ρυθμιστικού αερομεταφορέα της Κίνας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Air China είνια μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίας της χώρας διαθέτοντας 702 αεροπλάνα έως το τέλος του 2020, μεταξύ των οποίων 366 είναι αεροσκάφη Airbus και 328 είναι αεροσκάφη Boeing. Οι μετοχές της Air China αυξήθηκαν 4,08% στα 9,18 γιουάν (1,42 δολάρια ΗΠΑ) κλείνοντας την Πέμπτη.

Ο Zhang Qing, αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η βιομηχανία πολιτικής αεροπορίας θα προσπαθήσει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών και των επιβατών στο 80% και 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία, αντίστοιχα.

 


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *