Αύξηση των Κινέζων που προστατεύουν την πνευματική τους ιδιοκτησία στην ΕΕ

Ο αριθμός των εμπορικών σημάτων και των καινοτόμων σχεδίων που έχουν καταχωριστεί από Κινέζους αιτούντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει δείξει μεγάλη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Όσον αφορά στην καταχώριση εμπορικών σημάτων, ο αριθμός των κινεζικών αιτήσεων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 33,2% ετησίως από το 2010 έως το 2019, με το συνολικό ποσό να αυξάνεται μέχρι και 10 φορές στο σύνολο της δεκαετίας.

Περισσότεροι από 47.000 Κινέζοι υπέβαλαν 63.000 αιτήσεις εγγραφής εμπορικών σημάτων στην ΕΕ. Οι εταιρίες Huawei, ZTE, και OPPO είναι οι τρεις πρώτοι σε αριθμό αιτήσεων. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και οι υπολογιστές είναι οι κατηγορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών σημάτων.

Οι αιτήσεις εγγραφής πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν επιφέρει ισχυρή δυναμική ανάκαμψης στην ΕΕ μετά την πανδημία, η οποία οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση των Κινέζων αιτούντων. Το 2020, ο αριθμός των αιτήσεων καταχώρισης εμπορικών σημάτων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 88,8% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό των εφαρμογών εμπορικών σημάτων της Κίνας στην ΕΕ αυξήθηκε από 9,5% το 2019 σε 16,2% το 2020.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *