Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 29,5% τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας αυξήθηκαν 29,5% ετησίως με πάνω από 2,5 εκατ. αυτοκίνητα να πουλούνται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία μιας βιομηχανικής ένωσης την Τρίτη.

Η ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε εν μέσω της ανάκαμψης της ζήτησης στην αγορά της χώρας, σύμφωνα με την Κινέζικη Association of Automobile Manufacturers.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 11,6% από μήνα σε μήνα τον Ιανουάριο λόγω της έλλειψης τσιπ αυτοκινήτου, δήλωσε η ένωση.

Τον περασμένο μήνα, οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν 26,8% ετησίως σε 2,05 εκατομ. αυτοκίνητα, ενώ οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) υπερδιπλασιάστηκαν σε 179.000 αυτοκινήτων.

Η αγορά αυτοκινήτων της χώρας χτυπήθηκε σκληρά από την επιδημία COVID-19 το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αλλά τόσο η παραγωγή όσο και οι πωλήσεις ανέκαμψαν γρήγορα από τον Απρίλιο καθώς τα εργοστάσια άνοιξαν ξανά και εξαπλώθηκε η ζήτηση.

Για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που προκαλούνται από την πράσινη κατανάλωση, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της βιομηχανίας NEV της χώρας, η οποία υπογράμμισε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ζωτικών τεχνολογιών, την παγίωση της κατασκευής υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων χρέωσης, και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *