Η China Mobile ανοίγει το δεύτερο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στη Φρανκφούρτη

Η China Mobile International Limited (CMI), θυγατρική της κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Κίνας, China Mobile, άνοιξε το δεύτερο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στη Φρανκφούρτη.

Χτισμένο ως κέντρο δεδομένων (data center) Tier-3, η εγκατάσταση της Φρανκφούρτης θα συνδεθεί με τα κέντρα δεδομένων της CMI της Σιγκαπούρης και του Ηνωμένου Βασιλείου, το Παγκόσμιο Κέντρο Δικτύων στο Χονγκ Κονγκ, και την παγκόσμια υποδομή κινητών επικοινωνιών και δικτύου cloud, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη σε δήλωση.

“O COVID-19 σήμαινε ότι περισσότεροι χρήστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, με αυξημένη εξάρτηση από ψηφιακά εργαλεία για απομακρυσμένη εργασία και μάθηση και διαδικτυακές αγορές”, δήλωσε ο Li Feng, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMI, αναφέροντας την αυξανόμενη ανάγκη για επεξεργασία δεδομένων και αποθήκευση, καθώς και μεγαλύτερη ζήτηση για λύσεις cloud και παράδοσης περιεχομένου.

Η επιλογή της τοποθεσίας στη Φρανκφούρτη “θα βοηθήσει στην παροχή ασφαλών και αξιόπιστων συνδέσεων υψηλής ταχύτητας και θα επιτρέψει στενότερους δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας”, δήλωσε ο Λι.

Η Φρανκφούρτη, γνωστή ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο στην ηπειρωτική Ευρώπη, είναι επίσης η έδρα πολλών σημαντικών κόμβων δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η CMI άνοιξε το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *