Το πολιτιστικό κέντρο της Κίνας στα Φίτζι γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια

Μια ομάδα φιλοξενούμενων Κινέζων και κατοίκων του Φίτζι συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στα Φίτζι για να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της ίδρυσής του την προηγούμενη Πέμπτη.

Η υπουργός Παιδείας, Κληρονομιάς και Τεχνών των Φίτζι, Rosy Akbar, η οποία ήταν μάρτυρας των επίσημων εγκαινίων του κέντρου το 2015, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στο κέντρο, λέγοντας ότι ήταν τυχερή που παρακολούθησε τη γέννηση και τη γρήγορη ανάπτυξη του κέντρου τα τελευταία πέντε χρόνια.

“Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στα Φίτζι είναι σαν ένα σπίτι φιλίας. Έχει χτίσει μια γέφυρα φιλίας και αμοιβαίας κατανόησης για τους κατοίκους του Φίτζι και τους Κινέζους. Έχει κάνει πολλές σημαντικές δραστηριότητες και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να συνεχίσει να συνεργάζεται με το άνθρωποι στα επόμενα χρόνια », είπε.

Από την πλευρά της, η Bernadette Rounds Ganilau, γραμματέας της Ένωσης Φιλίας της Κίνας-Φίτζι, η οποία έχει επισκεφτεί την Κίνα και έχει παρακολουθήσει πολλές φορές τις δραστηριότητες του κέντρου, δήλωσε στο Xinhua ότι το βασικό σημείο της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ χωρών όπως η Κίνα και τα Φίτζι είναι ο σεβασμός, η ανταλλαγή και αμοιβαία μάθηση. Ήταν πολύ χαρούμενη που το κέντρο βοήθησε στην προώθηση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κινέζος πρεσβευτής στα Φίτζι Qian Bo είπε στο Xinhua ότι το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στα Φίτζι είχε κάνει πολλά για να ενισχύσει τις σχέσεις Κίνας-Φίτζι.

“Η πολιτιστική ανταλλαγή είναι ζωτικής σημασίας για τις χώρες να αναπτύξουν περαιτέρω διμερείς δεσμούς, επειδή η αμοιβαία μάθηση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών συμβάλλει πραγματικά στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της φιλίας των ανθρώπων μεταξύ διαφορετικών χωρών”, είπε.

“Δεδομένου ότι δύο χώρες με τους υπέροχους πολιτισμούς τους, η Κίνα και τα Φίτζι έχουν σεβαστεί και μάθουν η μία από την άλλη τα τελευταία χρόνια, μπορούν να επωφεληθούν από την Πρωτοβουλία “Belt and Road” για να εμβαθύνουν την πολιτιστική μας ανταλλαγή, η οποία αποτελεί μέρος της ανταλλαγής μεταξύ ανθρώπων.” πρόσθεσε.

Ο Sun Jie, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στα Φίτζι, δήλωσε στο Xinhua ότι η Κίνα και τα Φίτζι έχουν αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα πολιτιστικής ανταλλαγής.

“Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στα Φίτζι έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν, όπως ανταλλαγή επισκέψεων, εκθέσεις και πολιτιστικές παραστάσεις για να συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο λαών μας, και αυτό βοήθησε επίσης στην ενίσχυση της σταθερής ανάπτυξης των διμερείς δεσμούς. Πιστεύω ότι οι δύο χώρες μας θα έχουν πολλά να μάθουν η μία από τον πολιτισμό της άλλης στο μέλλον”, είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *