Σε αύξηση η κατανάλωση χάλυβα της Κίνας μεταξύ 2021-2025

Η κατανάλωση χάλυβα της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 150-200 εκατομ. τόνους κατά τη διάρκεια του 14ου πενταετούς προγράμματος (2021-2025) και η εγχώρια βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα θα προσφέρει καλές ευκαιρίες ανάπτυξης το 2021, ανέφεραν πρόσφατα ειδικοί της βιομηχανίας.

Η κατανάλωση χάλυβα της Κίνας θα φτάσει τους 1,15 δις τόνους ή και ακόμα περισσότερο το 2020, δήλωσε ο Cai Jin, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Logistics and Purchasing της Κίνας, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του 14ου πενταετούς προγράμματος της Κίνας, η βιομηχανία χάλυβα ή η αύξηση της κατανάλωσης χάλυβα θα παραμείνουν στο επίπεδο 3-4% όταν ο στόχος οικονομικής ανάπτυξης είναι 6%.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της κατανάλωσης σιδήρου και χάλυβα της Κίνας, οι επαγγελματίες της μεταλλουργικής βιομηχανίας προβλέπουν ότι η κατανάλωση χάλυβα της Κίνας θα παρουσιάσει μικρή αύξηση το 2021 και θα παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα.

Εν τω μεταξύ, υπό τον ρόλο των ενεργών δημοσιονομικών πολιτικών όπως η συνεχόμενη μείωση των φόρων και των τελών, η επέκταση των κρατικών επενδύσεων, η αύξηση της ζήτησης των κατασκευών και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων σιδήρου και χάλυβα, θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης χάλυβα της Κίνας.

Για τον τομέα των απορριμμάτων, ο ειδικός είπε ότι το ποσοστό χρησιμοποίησης των πόρων χαλύβδινων απορριμμάτων στην Κίνα αυξήθηκε από 11,2% κατά τη διάρκεια του 2011-2015 σε 20,5%, πραγματοποιώντας τον στόχο του 20% που είχε τεθεί στο 13ο Πενταετές Σχέδιο και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η Everbright Futures (EBF) προβλέπει ότι οι εγχώριες βιομηχανίες σε διάφορους τομείς θα αυξηθούν με τη σειρά τους το 2021. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, ολόκληρη η εγχώρια τιμή χάλυβα μπορεί να φτάσει πάνω από 5.000 γιουάν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *