Ο σταθμός τρένων στο Xinjiang αυξάνει το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο

Η τελωνειακή αρχή στο Alataw Pass, ενός σημαντικού σιδηροδρομικού σταθμού στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, έχει χειριστεί περισσότερα από 1 εκατομ. διασυνοριακά δέματα μέχρι στιγμής φέτος.

Σε περίπου μια εβδομάδα από το νέο έτος, η αξία των προϊόντων που διέρχονται από το σταθμό ανήλθε σε πάνω από 8 εκατομ. γιουάν (1,24 εκατομ. δολάρια ΗΠΑ), δείχνοντας ενεργή αύξηση του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με το τελωνείο.

Τα εξερχόμενα δέματα, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, ψηφιακών προϊόντων, ρούχων και καθημερινών αναγκών, προέρχονται κυρίως από κέντρα παραγωγής της Κίνας, σε περιοχές όπως το Dongguan, η Shenzhen και η Hangzhou, και μεταφέρονται σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, και η Γερμανία.

Το τελωνείο δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τις τοπικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της διαδικασίας εκτελωνισμού για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Το Alataw Pass διαθέτει τις περισσότερες γραμμές εμπορευματικής αμαξοστοιχίας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και ευνοείται από τις διασυνοριακές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που σχεδιάζουν να εξάγουν τα προϊόντα τους προς τα δυτικά.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *