Ο κλάδος fintech της Κίνας σε τροχιά ανάπτυξης

Ο κλάδος fintech της Κίνας είναι γεμάτος ζωντάνια και δημιουργικότητα, δήλωσε ο Honson To, πρόεδρος της KPMG της Κίνας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, τη Δευτέρα.

Ο Honson To προέβει σε αυτές τις δηλώσεις όταν η παγκόσμια λογιστική εταιρεία KPMG δημοσίευσε επίσημα μια έκθεση και μια λίστα κατάταξης για τις 50 κορυφαίες εταιρείες fintech της Κίνας.

Ο κατάλογος, ο οποίος υιοθέτησε την ιδέα “Double 50” για πρώτη φορά, περιλαμβάνει τις εταιρείες Fintech “Leading 50” σε όλο τον κόσμο και τις εταιρείες “Emerging 50” που διαθέτουν εξαιρετική απόδοση.

Ο Honson To σημείωσε ότι η KPMG έχει δει τις τεράστιες δυνατότητες στην αγορά fintech της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της επιλογής εμφανίστηκαν πολλές εταιρείες υψηλής ποιότητας, κάτι που ήταν απόλυτα αναμενόμενο.

“Η ταχεία ανάπτυξη του κλάδου fintech της Κίνας εξαρτάται από την πολιτική υποστήριξη και τις απαιτήσεις της αγοράς. Καθώς οι τεχνολογίες όπως το cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και το big data γίνονται πιο ώριμες, η fintech έχει στενότερο δεσμό με σενάρια χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών”, δήλωσε ο Jacky Zou, Αντιπρόεδρος της KPMG Κίνας, προσθέτοντας ότι η καινοτομία της fintech απαιτεί από τα επιχειρησιακά τμήματα, τα τμήματα τεχνολογίας και τα τμήματα ελέγχου κινδύνων να συνεργάζονται μεταξύ τους, να χειρίζονται σωστά τη σχέση μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, να διασφαλίζουν την προληπτική εποπτεία και να διατηρούν σταθερά την κατώτατη γραμμή κινδύνων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *