Η Λευκορωσία σκοπεύει να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα

Η Λευκορωσία σκοπεύει να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα, μια ανταγωνιστική και ελκυστική αγορά που προσφέρει μια λαμπρή προοπτική, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Λευκορωσίας Ivan Krupko.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Xinhua, ο υπουργός αναγνώρισε ότι η Λευκορωσία σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει το φάσμα των προϊόντων για εξαγωγή και να οργανώσει τις εξαγωγικές πωλήσεις τροφίμων με υψηλό βαθμό μεταποίησης, όπως παγωτό, τυρί, συμπυκνωμένο γάλα και γιαούρτι.

Το 2019, οι εξαγωγές τροφίμων της Λευκορωσίας στην Κίνα ανήλθαν σε 131,5 εκατομ. δολάρια ΗΠΑ, μια εξαπλάσια αύξηση από εκείνη του 2016. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2020, οι εξαγωγές προς την Κίνα ανήλθαν σε 238,7 εκατομ. δολάρια, σχεδόν διπλάσια από το σύνολο έτος του 2019, είπε ο Krupko.

Το μερίδιο των εξαγωγών προς την Κίνα αντιπροσωπεύει σήμερα το 4,5% του συνολικού όγκου των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων της Λευκορωσίας, σημείωσε.

Από το 2016 έως το 2020, το υπουργείο εργάστηκε για την έγκριση των Λευκορωσικών επιχειρήσεων για εξαγωγή στην Κίνα. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι εξαγωγείς κρέατος, γάλακτος, ψαριών και άλλων προϊόντων κατάφεραν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα.

Η Κίνα είναι μεγάλος καταναλωτής διαφόρων προϊόντων και αυτή η τάση θα εξελιχθεί. Για τις εταιρείες εξαγωγών τροφίμων της Λευκορωσίας, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για διαφοροποίηση των καναλιών εξαγωγής τους, πρόσθεσε.

Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να ενισχυθεί η παρουσία λευκορωσικών τροφίμων στην κινεζική αγορά, δήλωσε ο Krupko.

Σημείωσε ότι κατά την οργάνωση εξαγωγικών πωλήσεων στην Κίνα, η Λευκορωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Krupko τόνισε επίσης ότι η Λευκορωσία πιστεύει ότι η συνεργασία με την Κίνα στην επιστημονική έρευνα και την εκπαίδευση στη γεωργία θα είναι πολλά υποσχόμενη, προσθέτοντας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο αγροβιομηχανικό κλάδο της Λευκορωσίας είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *