Η Κίνα ξοδεύει πάνω από 60 δις δολ για την καταπολέμηση του COVID-19

Η Κίνα δαπάνησε περισσότερα από 60 δις δολάρια ΗΠΑ από τα δημοσιονομικά της έσοδα για την καταπολέμηση της COVID-19 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2020, ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών.

Το φορολογικό σύστημα έχει δώσει ύψιστη προτεραιότητα στα κεφάλαια για την καταπολέμηση του COVID-19, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην αποθαρρύνονται από το κόστος της ιατρικής θεραπείας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Liu Kun σε διαδικτυακή ομιλία που έγινε την Τετάρτη. Λόγω της διαθεσιμότητας πόρων, πρόσθεσε ο Λιου, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν θα παρεμποδιστούν από το κόστος της ιατρικής θεραπείας και του ελέγχου της επιδημίας.

Αντιμετωπίζοντας αξιοσημείωτες προκλήσεις το 2020, το φορολογικό σύστημα έχει διερευνήσει τρόπους για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία, δήλωσε ο Λιου.

Η Κίνα έθεσε δημοσιονομικά κεφάλαια το 2020 τουλάχιστον 3,6% του ΑΕΠ, από 2,8% του προηγούμενου έτους. Έχει εκδώσει 1 τρις γιουάν κρατικών ομολόγων για τον έλεγχο του COVID-19 για να αποδεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια για εταιρείες και ιδιώτες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *