Η Κίνα γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά στον κόσμο για καλλυντικά

Η Κίνα έχει αναδυθεί ραγδαία φτάνοντας στη δεύτερη θέση ως η μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης καλλυντικών μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η Economic Information Daily την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Κίνα διαθέτει πλέον περισσότερες από 5.400 εταιρείες παραγωγής καλλυντικών με άδεια, με περισσότερα από 87.000 τύπους διαφόρων καλλυντικών και σχεδόν 1,6 εκατομ. έγκυρα καταχωρημένα προϊόντα.

Οι κανονισμοί για την εποπτεία και τη διαχείριση των καλλυντικών που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα εποπτείας ολόκληρης της διαδικασίας για τη βιομηχανία καλλυντικών της Κίνας, και η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας επιταχύνει επίσης τη διατύπωση και την αναθεώρηση των σχετικών δικαιολογητικών με στόχο την επιβεβαίωση ότι η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων τηρείται, δήλωσε ο Lin Qingbin, ερευνητής της Εθνικής Διοίκησης Ιατρικών Προϊόντων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι εταιρίες εκμετάλλευσης πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου καλλυντικών πρέπει να καταχωριθούν στην πλατφόρμα με τα πραγματικά τους ονόματα. Για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου καλλυντικών που δεν συμμορφώνονται με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, το τμήμα διαχείρισης ιατρικών προϊόντων θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις όπως προειδοποιήσεις και πρόστιμα σύμφωνα με το νόμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *