Οι σχέσεις μεταξύ Κίνα-ΗΠΑ

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνα-ΗΠΑ είναι σταθερές και οι δεσμοί είναι απαραίτητοι για την περίοδο μετά την πανδημία ανέφερε ο Κινέζος πρέσβης.

«Ο κόσμος μετά την πανδημία δεν θα είναι σταθερός και η παγκόσμια διακυβέρνηση δεν θα είναι αποτελεσματική χωρίς υγιείς και σταθερές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Cui στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Κινέζο-Αμερικανικών μελετών (ICAS).

Ο πρέσβης, υπογράμμισε τις πιεστικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Πρόκειται να εισέλθουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και υπάρχουν ανάγκες για διμερή και παγκόσμια συνεργασία: «Δημόσια υγεία, Κλιματικές Αλλαγές, προσπάθεια για μια δίκαιη διαδικασία παγκοσμιοποίησης και πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που θα βελτιώσει τη ζωή περισσότερων ανθρώπων σε περισσότερα μέρη κ.λπ.», είπε.

Τόνισε ότι όλες αυτές οι προκλήσεις απαιτούν ενισχυμένη διεθνή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων πρωτίστως των δύο χωρών Κίνας και ΗΠΑ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *