Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου επεκτείνουν την εκστρατεία αιολικής ενέργειας

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, καθώς εστιάζουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συνεχιζόμενες προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μέγιστων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Η China Petrochemical Corp, επίσης γνωστή ως Sinopec, ξεκίνησε πρόσφατα το πρώτο της έργο αιολικής ενέργειας για να επεκτείνει περαιτέρω το αποτύπωμα καθαρής ενέργειας.

Το έργο διανομής αιολικής ενέργειας 20 μεγαβάτ βρίσκεται στην επαρχία Shanxi, και περιλαμβάνει οκτώ ανεμογεννήτριες με ισχύ δικτύου που φτάνει τα 42,87 εκατομ. κιλοβάτ κάθε χρόνο, και είναι σύμφωνο με το σχέδιο της εταιρείας για περαιτέρω εξερεύνηση του νέου ενεργειακού τομέα, με έμφαση στον άνεμο, τον ήλιο, τη γεωθερμία, και το υδρογόνο. Επίσης, Θα μειώσει την τυπική κατανάλωση άνθρακα έως και 13.200 μετρικούς τόνους και σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και σκόνης, ανέφερε η εταιρεία.

Σε σύγκριση με τα μεγάλα αιολικά πάρκα, όπου η ενέργεια προέρχεται από απομακρυσμένα εμπορικά αιολικά πάρκα και μεταδίδεται σε κέντρα φόρτωσης σε μεγάλες γραμμές μεταφοράς, η κατανεμημένη αιολική ενέργεια παράγεται κοντά στο κέντρο κατανάλωσης και χρησιμοποιείται επί τόπου ή στο τοπικό σύστημα διανομής για την κάλυψη ενεργειακών απαιτήσεων. Είναι ευέλικτο και μπορεί να παράγει καθαρή ισχύ για σπίτια, αγροκτήματα, επιχειρήσεις και άλλες εγκαταστάσεις.

Εκτός από την Sinopec, η China National Petroleum Corp, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας με βάση την ετήσια παραγωγή, έχει επίσης εισέλθει στον τομέα της αιολικής ενέργειας με ένα εργοστάσιο στο Shandong, ενώ η China National Offshore Oil Corp, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κίνα, έχει ετοιμάσει σχέδια να δαπανήσει 3% έως 5% του ετήσιου προϋπολογισμού της στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μετά το πρώτο της έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σύνδεσης με το δίκτυο και άρχισε να παράγει ενέργεια πρόσφατα.

Το έργο βρίσκεται έξω από την ακτή της επαρχίας Jiangsu, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, έχει προγραμματιστεί να τεθεί πλήρως σε παραγωγή στο δίκτυο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, και η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να φτάσει περίπου 860 εκατομ. kWh μέχρι τότε, είπε ο υπεύθυνος πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι αδιάκοπες επιδόσεις των κινεζικών ενεργειακών γιγάντων κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους έχουν επίσης επιταχύνει τις προσπάθειές τους να αξιοποιήσουν τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η BP Energy Outlook 2020 προβλέπει ότι η ισχυρή ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αποτελέσει βασικό μοχλό της ενεργειακής μετάβασης στην Κίνα, η οποία αναμένεται επίσης να παραμείνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής πρωτογενούς ενέργειας στον κόσμο παρά την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2019 που κυκλοφόρησε η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας, η υδροηλεκτρική ενέργεια, η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια και η βιομάζα αντιπροσωπεύουν το 63,73%, το 19,89%, το 10,10% και το 5,45% του συνόλου, με αύξηση 5,7%, 10,9%, 26,3% και 20,4% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Η αιολική ενέργεια σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η εστία αιολικής ενέργειας των πετρελαϊκών κολοσσών επαναλαμβάνει τις φιλοδοξίες τους να προωθήσουν τον ενεργειακό μετασχηματισμό και να εφαρμόσουν τη στρατηγική πράσινου και χαμηλού άνθρακα.

Τέτοιες προσπάθειες είναι επίσης σύμφωνες με τις κυβερνητικές προσπάθειες για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η πρόοδος προς τη χρήση περισσότερης καθαρής ενέργειας έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, δήλωσε ο Wang Ziyue, αναλυτής της ερευνητικής εταιρείας BloombergNEF.

Ο Peng Peng, γενικός γραμματέας της China New Energy Investment and Financing Alliance, ένας βιομηχανικός όμιλος, δήλωσε ότι μετά από 15 χρόνια ταχείας ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας, οι περισσότερες από τις περιοχές που είναι κατάλληλες για εγκατάσταση στροβίλων έχουν ήδη αναπτυχθεί, με έως και 80% των έργων καλής ποιότητας που λειτουργούν από κρατικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *