Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν βλέπει το CPEC σαν ένα μετασχηματιστικό έργο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Sohail Mahmood χαρακτήρισε το πρότζεκτ Οικονομικός Διάδρομος Κίνα-Πακιστάν (CPEC) ως έργο μετασχηματισμού και ανακοίνωσε ότι υπάρχει πλήρης εθνική συναίνεση, και το CPEC είναι πλήρως απαραίτητο για τις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας.

“Το Πακιστάν και η Κίνα έχουν δεσμευτεί σταθερά για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του CPEC και το καθιστούν ένα έργο επίδειξης υψηλής ποιότητας της πρωτοβουλίας Belt and Road”, δήλωσε ο Mahmood σε συνάντηση με τον πρόεδρο του πρότζεκτ CPEC Asim Saleem Bajwa, σύμφωνα με δήλωση της περασμένης Δευτέρας του Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

Επανεξετάζοντας την πρόοδο των έργων CPEC, ο Mahmood δήλωσε ότι τα έργα ενέργειας και υποδομών CPEC έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχουν ενισχύσει τη βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγικότητα.

“Κατέδειξε το γεγονός ότι η συμβολή του CPEC στην ενίσχυση του οικονομικού τοπίου του Πακιστάν ήταν πραγματική και ουσιαστική”, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η προσοχή του Πακιστάν στην επόμενη φάση του CPEC εστιάζει στη βιομηχανοποίηση και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, τομείς που θα δημιουργήσουν τεράστιες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης για τους πολίτες, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της γεωργικής συνεργασίας μεταξύ Πακιστάν και Κίνας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι δύο αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι μέσω συλλογικών προσπαθειών της Κίνας και του Πακιστάν, το CPEC θα γίνει ο κόμβος για το περιφερειακό εμπόριο και τη σύνδεση, και θα εμβαθύνει τις ανταλλαγές μεταξύ ανθρώπων σε ευρύτερο επίπεδο.

Ο Μπαϊβά υπογράμμισε με την ευκαιρία ότι η Αρχή του CPEC έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι τα έργα CPEC θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ενώ το Πακιστάν εξετάζει έναν μηχανισμό που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την εισροή κινεζικών επενδύσεων στο Πακιστάν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *