Ο κλάδος υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων της Κίνας δείχνει πολλά υποσχόμενο μέλλον

Η δομή του πληθυσμού και η ψηφιακή τεχνολογία επιταχύνουν την ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων της Κίνας, δήλωσε ο Τανγκ Τζίνσου, αξιωματούχος του Υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων, σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι ο ηλικιωμένος πληθυσμός της χώρας άνω των 60 ετών είχε φτάσει τα 254 εκατομ. μέχρι το τέλος του 2019, αντιπροσωπεύοντας το 18,1% του συνόλου.

Επί του παρόντος, ο κλάδος υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων της Κίνας αναπτύσσεται ραγδαία, αλλά στερείται προσφοράς προσανατολισμένης στις ανάγκες και αποτελεσματικότητα δήλωσε ο Τανγκ Τζίνσου, προσθέτοντας ότι είναι επείγουσα ανάγκη η κυβέρνηση να παρουσιάσει και να βελτιώσει το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για τον κλάδο της φροντίδαας ηλικιωμένων.

Ο Γιανγκ Ζιμίνγκ, πρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Εργατικών Μελετών, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων απαιτεί προσπάθειες καθοδήγησης της προσφοράς μέσω ζήτησης και δημιουργίας νέας ζήτησης μέσω προσφοράς. Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία δεν έχουν την αίσθηση του κέρδους. Εν τω μεταξύ, η κατάρτιση φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει επίσης να ενισχυθεί.

Ο Qian Peixin, πρόεδρος της Ιατρικής Ομάδας Zhejiang Hekang, δήλωσε ότι το “Internet plus Nursing Services” γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του COVID-19, κάλυψε τις ιατρικές ανάγκες της φροντίδας ηλικιωμένων με βάση την κοινότητα και πέτυχε καλά αποτελέσματα. Επιπλέον, η ιατρική περίθαλψη στο Διαδίκτυο και η τηλεϊατρική θα παρέχουν καλύτερες λύσεις για κατ ‘οίκον φροντίδα ηλικιωμένων στο μέλλον.

Ο Τανγκ Τζίνσου πρότεινε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την επέκταση της κάλυψης των πολιτικών πρόνοιας για τους ηλικιωμένους, για τη σύνδεση της πραγματικής ζήτησης των ηλικιωμένων με δίκτυα κοινοτικής υπηρεσίας, επαγγελματικούς οργανισμούς παροχής υπηρεσιών και ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων, βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προώθηση της ενσωμάτωσης της ιατρικής περίθαλψης και φροντίδα ηλικιωμένων, καθώς και η ανάπτυξη έξυπνης φροντίδας ηλικιωμένων, με στόχο να τεθούν σταθερά θεμέλια για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κλάδου υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *