Νέος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας ξεκινά στη δυτική Κίνα

Ένας νέος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Yinchuan, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας Ningxia Hui, με το Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, και στη δυτική Κίνα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το Σάββατο.

Η νέα σιδηροδρομική υπηρεσία θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού μεταξύ Yinchuan και Xi’an από 14 ώρες σε περίπου 3 ώρες, συνδέοντας τη Ningxia με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μέσω του κόμβου κυκλοφορίας του Xi’an, δήλωσε ο Ma Jian, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μ εταρρύθμισης της Ningxia, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Yinchuan.

Ο σιδηρόδρομος μήκους 610 χλμ χτίστηκε με επένδυση 80,5 δις γιουάν (περίπου 12,33 δις δολάρια ΗΠΑ), πρόσθεσε ο Μα.

Η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας έχει οριστεί στα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για να αυξηθεί στα 350 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η υπηρεσία τρένων θα ενσωματώσει το Yinchuan στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Κίνας μετά τις 20 Ιανουαρίου, μετά από μια μεταβατική περίοδο υπεραστικών μεταφορών μεταξύ Yinchuan και Xi’an από τις 26 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 20 Ιανουαρίου 2021.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *