Κινεζικής κατασκευής εργοστάσιο στρωτήρων σκυροδέματος στο Μπαγκλαντές

Το κινεζικής κατασκευής εργοστάσιο έχει ξεκινήσει την κατασκευή στρωτήρων σκυροδέματος για ένα έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης στο Μπαγκλαντές που το συνδέει με τη μεγαλύτερη γέφυρα Padma της χώρας, που επίσης κατασκευάστηκε από κινεζικές εταιρείες.

Χτισμένο από την China Railway Group Limited (CREC), έναν παγκοσμίως κορυφαίο κατασκευαστικό όμιλο, το έργο συναρμολόγησης του εργοστασίου στρωτήρων, το πρώτο του είδους στο Μπαγκλαντές ξεκίνησε ήδη την παραγωγή.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων του Μπαγκλαντές κ.Nurul Islam Sujan εγκαινίασε επίσημα το εργοστάσιο σε τελετή στην περιοχή Faridpur της χώρας, 100 χλμ. από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Το έργο των 170 χλμ. του Σιδηροδρόμου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα υπό κατασκευή από την CREC. Το έργο με κόστος άνω των 3 δις δολαρίων ΗΠΑ, χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Exim Bank of China και θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την περιφερειακή συνδεσιμότητα και οικονομική ανάπτυξη.

Αναμένεται να παραχθούν 370.000 στρωτήρες από αυτό το εργοστάσιο για να τοποθετηθούν στο έργο.

Το εργοστάσιο στρωτήρων είναι σε θέση να παράγει περισσότερα από δώδεκα είδη στρωτήρων και καλύπτει έκταση 1.815 στρεμμάτων, με 104 σετ καλουπιών, 16 σταθμούς, έξι λάκκους σκλήρυνσης με ατμό και δύο υπερυψωμένους γερανούς σε χρήση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *