Η συνεργασία Κίνας-ASEAN στον οικονομικό τομέα

Η Κίνα και η Ένωση Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) θα πρέπει να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα των χρηματοοικονομικών επενδύσεων, δήλωσε ο Wang Xiaohong, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών για το Κέντρο Διεθνών Οικονομικών Ανταλλαγών στην Κίνα .

Για να ενισχυθεί η χρηματοδοτική συνεργασία Κίνας-ASEAN, είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί πλήρως η αγορά ASEAN για την προώθηση της διεθνοποίησης του renminbi (RMB) και της χρήσης RMB σε διακανονισμό των συναλλαγών και αμφίδρομες επενδύσεις, ανάπτυξη υπεράκτιων χρηματοδοτήσεων και ενίσχυση της συνεργασίας ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με τον Wang.

Ο κ. Wang ανέφερε επίσης ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να στοχεύσουν με τη διμερή συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις, την τεχνολογική καινοτομία, την ψηφιακή οικονομία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές πάντα υπό την καθοδήγηση της στρατηγικής συνεργασίας.

Συνεχίζοντας πρότεινε να καταβληθούν προσπάθειες για τη διερεύνηση της δημιουργίας ενός ψηφιακού εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα του Νανίνγκ στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας με στόχο την διεύρυνση της διμερούς βιομηχανίας υπηρεσιών βασιζόμενο στην Τράπεζα πληροφοριών που δημιουργείτε από την συμφωνία Κίνας-ASEAN.

Είναι απαραίτητο να επεκταθεί η ψηφιακή εμπορική συνεργασία και να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στον τομέα του 5G, στη δημιουργία έξυπνων πόλεων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνητή νοημοσύνη, την μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων, το κρυπτονόμισμα, την τηλεϊατρική και την τηλεκπαίδευση, σημείωσε ο Wang.

Οι χώρες του ASEAN και η Κίνα πρέπει να συνεργαστούν στον τομέα της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και την εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού για την από κοινού βελτίωση των περιφερειακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας και να προωθηθεί η συνεργασία στον διασυνοριακό τουρισμό, τη σχολική λειτουργία, και τη δημιουργική κουλτούρα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *